IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как ще изглежда интериорът на автомобилите с автопилот?

Китайски доставчик на оборудване показа иновативна концепция

Китайският доставчик на автомобилно оборудване Yanfeng представи своята версия на интериора на автомобили от бъдещето, оборудвани с автопилот. Тя се казва Electric Vehicle Interior (EVI), като вече беше показана в Китай и Северна Америска, а сега дебютира и в Европа.


интериор


Основната идея на концепцията е, че воланът може да се сгъва в автономен режим благодарение на системата steer-by-wire. В този случай воланът може да бъде позициониран настрани, което освобождава място за движение вътре в автомобила.

Ключов елемент от дизайна е модулът „Smart Cabin Seat“, състоящ се от две предни седалки и конзола между тях, върху която е разположен лостът за кормилно управление. В режим на автономно шофиране вграденият във волана дисплей се превръща в контролен панел за големия екран на предния панел, на който можете да гледате филми или да сърфирате в интернет.

Когато водачът реши да поеме управлението, просто трябва да дръпне волана към сее си. Има бутони за управление на волана, което прави взаимодействието с големия екран по-малко необходимо. Това позволява екранът да бъде позициониран далеч пред водача.


интериор


Концепцията EVI няма традиционен сензорен панел с инструменти. Важен елемент обаче остава големият дисплей на предния панел, който дава информация за движението на автомобила, а не дисплея във волана.

Според представители на Yanfeng проучванията, проведени с прототипа на EVI, показват, че концепцията е получила положителна обратна връзка. Потребителите остават впечатлени от простора на интериора и иновативното разположение на елементите, докато размерите и формата на тялото не са се променили.

Производството на технологията ще използва екологично чисти материали като естествени влакна Compression Hybrid Molding (CHyM). Това хибридно пресоване позволява естествените влакна да бъдат включени в пластмасовата структура.

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Да бяха направили и седалките с гръб по посока на движението. Аз съм ЗА самоуправляващи се коли, но знаейки колко е акъла на един програмист, ще трябва да поизчакаме още да се развие изкуствения интелект, че да ги направи.