IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-невероятното автомобилно бунище се продава на търг

В депото за скрап гният изключително редките 300 SL Gullwing и Mercedes 500 K Coupé, както и много други коли

Не е нещо необичайно странна класическа кола да бъде продадена на търг в съмнително състояние, но вероятно никога досега не се е случвало нещо подобно. През октомври RM Sotheby's ще продаде на търг колекцията на колекционера Руди Клайн, която представлява едно от най-зрелищните (ако не и най-зрелищните) „депа за скрап“ на планетата.


автомобилно бунище


Колекцията от изгнили коли всъщност не беше тайна, но много малко хора някога са стъпвали на това място в Лос Анджелис, което, технически погледнато, всъщност е сметище. Собственикът Руди Клайн имигрира в САЩ през 50-те години на миналия век и създава пункт за скрап за европейски автомобили, като в крайна сметка събира огромна купчина необичайни автомобилни части и натрупва достатъчно пари, за да си купи някои много хубави превозни средства.

Клайн почина през 2001 г. и оттогава семейството му запази необичайното място такова, каквото беше. Или казано по друг начин - там не е допускан никой, докато превозните средства търпеливо чакат реставрацията или окончателното си разпадане.


автомобилно бунище


В допълнение към купищата Porsche 356, няколко Lamborghini Miura и огромни количества автомобилни части, има някои много редки Mercedes 300 SL и различни единични бройки, в това число и Mercedes от преди Втората световна война. Аукционната съща RM Sotheby's все още не е обявил всички подробности, но тийзърите досега са впечатляващи:

Mercedes-Benz 500 K 'Caracciola' Special Coupé from Sindelfingen

Предполага се, че това ще бъде звездата на търга ще бъде именно автомобилът. RM Sotheby's го описва като „един от най-известните предвоенни Mercedes-Benz“. Тази кола се рекламира като една от само 29-те алуминиеви Gullwing, произвеждани някога. Тя е и единственият в черно.

Mercedes-Benz 300 SL Roadster (1957)

Този ранен роудстър имаше червен екстериор с кремав интериор от фабриката и беше оборудван с джанти Rudge - най-желаната комбинация за този модел.


автомобилно бунище


Horch 855 Special Roadster (1935): Според RM Sotheby's това е единственият 855, който все още съществува. Историята му включва престои в музеи и малко холивудски блясък като изложбена кола за фотосесии през 50-те години на миналия век.

Iso Grifo A3/L Spider Prototype от Bertone (1967): Още един уникален автомобил в колекцията и единственият кабриолет Grifo, правен някога.

Porsche 356 B 1600 'Twin-Grille' Roadster от d'leteren (1961): От многото Porsche 356, които могат да се видят на снимките на колекцията, това се казва, че има малко под 1000 километра на часовник.


бунище


„Намирането на неоткрит досега Mercedes 500K или алуминиев Gullwing е история, която трогва всички, не само автомобилните ентусиасти“, казва Кари Ал, автомобилен специалист в RM Sotheby's.

„Това, което Клайн натрупа тук, е ненадминато и ние знаем, че много от тези коли ще живеят поколения. В нови проекти или в първоначалното им състояние. Това е наистина вълнуваща възможност за колекционери и с тази колекция небето е границата“, допълва експертът.


Още снимки на изоставени на произвола редки автомобили - вижте в галерията:


0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Петърчо, още ли се учиш на "гоогле транслате"?!?! Колко години минаха ,а нивото ти не е 0(НУЛА) а е МИНУС 1! "Тя е и единственият в черно."- да си чувал за родове? " ...че има малко под 1000 километра на часовник."?!?! Сега научавам, че часовника измерва разстояние, а не време:))
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 седмици )
    Скоро такива гробища ще се напълнят с електромобили.