IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колекция от ретро автомобили беше открита на бунище

Някои от намерените коли са в добро състояние, други са превърнати в развалини (ВИДЕО)

В американския щат Южна Дакота беше открита неизвестна колекция от редки ретро автомобили. Няколко десетки коли са складирани под навес в средата на своеобразно бунище и около него. На тези култови автомобили е посветено и видео в Youtube, направено от IowaClassicCars.


колекция


Складът със стари автомобили дълги години е скрит от любопитни очи. За да го намерите, трябва да преминете през множество обикновени и захвърлени на автомобилното сметище коли.

Състоянието на автомобилите в колекцията е различно. Скритите коли в една от бараките са в много добро състояние и се нуждаят едва ли не само от измиване. В същото време ретро колите, които са били изложени на слънце и дъжд, са ръждясали през годините.


колекция


Най-старият автомобил в колекцията е Willys-Overland от 1916 година. Има и много много Ford Model A и Model B от 20-те и 30-те години на миналия век. Добре запазен е и един уникален Ford V8 DeLuxe от 1939 година.

Най-скъпите коли в колекцията са Cadillac V8 от 1938-а и Lincoln Zephyr от 1941-а, оборудван с V12 мотор с мощност 110 конски сили. Рядко комби Packard от 1949 година и купе Lincoln от 1956 година също се считат за ценни, но от състоянието им оставя много да се желае.


колекция


Освен това колекцията включва множество американски пикапи от марките Chevrolet, Dodge Ford, GMC и International от 40-те и 50-те години на миналия век. Повече за уникалната колекция, вижте във видеото.



0 от 500