IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Renault 5 печели награди, без да е излязло на пътя

Електрическото супермини е „Автомобил на годината" според независими експерти

Продажбите на Renault 5 E-Tech все още не са стартирали, но изцяло електрическото супермини вече печели първите си награди. То беше обявено за „Най-добър автомобил 2024/2025“ от независимата организация Best Cars of the Year.


Renault 5


Жури от известни дизайнери, инженери, легенди на моторния спорт и журналисти избраха Renault 5, като в гласуването участваха и посетителите на Британското автомобилно изложение. Естествено, хечбекът получи и още една награда - тази за „Най-добър електрически автомобил 2024/2025“.

Журито, включващо известни личности като Широ Накамура (бивш главен дизайнер на Nissan) и Рей Маси (автомобилен журналист от Daily Mail), похвали особено комбинацията от модерна иновация и класически дизайнерски елементи в Renault 5 E-Tech. Напълно в стила на концепцията за 2021 г., електрическия хечбек запазва духа на оригиналния модел, като същевременно предлага авангардни технологии на платформата AmpR.

С пробег до 400 км с едно зареждане (предстои сертифициране по WLTP), Renault 5 E-Tech трябва да излезе по пътищата през първото тримесечие на 2025 г., като интересът към модела е огромен и се очаква той да се превърне в хит на пазара на електрическите автомобили.


0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    За реното ( преди 2 седмици )
    На нероден Петко, вече й жена му намериха.
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    очаквам най четената медиа в българия да обяви конглокс автомобил на годината на читателите на аутомедиа залагам на голф единичка има ли лудиииии
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    мхм... ( преди 2 седмици )
    щото като излезе ще е като всяко рено - дефектна шитня!
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До 3 ( преди 3 седмици )
    Като ти гледам начина на мислене и донякъде да започвам да разбирам защо компаниите са готови Да хвърлят милиони, за да може такива като тебе да кажат че карат кола на годината, а техните съседи да ги копират. Очевидно живееш в доста добро обкръжение и се разбирате!
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    те всички клиенти са инженери по двг и правят разлика между AWD FWD RWD 4WD при избор на автомобил важното е какво е си е купил съседа и да е над неговото ниво
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Ха ха ( преди 3 седмици )
    Плащането на жури не винаги гарантира пазарен успех просто защото първите вземат парите и не им дреме за обективните качества на продукта, а клиентите дават и са много по-внимателни, защото парите са техни и не падат от дърветата!
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Нищо ново под слънцето. Дали един автомобил ще спечели награда не зависи нито от това дали се произвежда, ми то от това дали някога журито го е виждало, а от това кой на кого е платил. Редица години печелиха модели които нямаха почти никакъв пазарен успех. Включително rover.