IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault ви връща парите, ако купите Scenic и се разведете

Условието е да платите новия електрически SUV в брой и накуп

Семейни двойки, които се разделят след закупуване на нов семеен автомобил Renault, получават парите си обратно в една от най-уникалните сделки, предлагани на пазара. Да, не е майтап.


Renault Scenic


Френският производител въвежда „Покритие за прекъсване на връзката“ при своя нов електрически SUV модел Scenic. Така  гарантира възстановяване на сумата на двойки, които се развеждат или прекратяват гражданско партньорство след получаване на колата.

Scenic, пуснат миналата година, е на цена от 44 500 евро. Той спечели многобройни овации, откакто навлезе на пазара, включително като Европейски автомобил на  2024 г. 

Компанията обещава: “Новият Renault Scenic е толкова перфектен семеен автомобил, че на купувачите се обещава блаженство в отношенията или парите им се дават обратно“, като продължава с изброяване на предимствата на своята семейна кола. Renault допълва: „Както и да го наречете, почти сигурно сте имали скандал с партньора си в колата – но този автомобил  е на път да остави това от миналото. И смело завършва, че промоцията „Развод“ е достъпна за клиенти до края на 2024 г.

Както винаги – уловката е в дребния шрифт. В него се отбелязва: „Само за купувачи на Renault Scenic като индивидуална лична покупка от нашата оторизирана дилърска мрежа срещу брой (с изключение на покупки на коли -, корпоративна собственост)“.

Тоест, само за частни клиенти с пари в брой и накуп. Не важат всякакви други схеми дори да не сте корпоративен купувач. Дребният шрифт също така изяснява, че „разривът на връзката“ се отнася или до „развод или до прекратяване на гражданско партньорство“.
Така че не си правете сметка да ви върнат парите, ако се скарате с гаджето. Уточнена е и пълната документация за семейно положение, която трябва да предоставите.

Но за тези, които отговарят на изискванията и ще се разведат въпреки чара на новия електрически Scenic, Renault казва: „При връщане на вашия автомобил  ще ви бъде възстановена пълната цена в брой, която сте платили за колата на датата на връщане. Минус всяко разумно допълнително удържане на пари за всяка повреда на превозното средство (включително отстраняване на стикери и повреда на колелата и интериора) и извън разумното износване за времето, през което сте притежавали колата“.
 
 

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Пенчо ( преди 1 месец )
    Аааа, ама трябва да върнеш колата ли?!Френски номера :)
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    " и извън разумното износване за времето, през което сте притежавали колата" - накрая излезе и разковничето.. с други думи ще ви изкупят колата на цена втора употреба според тяхна преценка - в най-добрия случай на прилична цена. Иначе доста хора ще се изпоженят да покарат 4-5 години нова кола и да си върнат парите после.
  • #1
    2 rate up comment 13 rate down comment
    Лудория ( преди 1 месец )
    Е как в брой, след като в ЕС има ограничение за плащане в брой - само за сделки до 5000 евро?!