IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хибридното Volvo XC90 ще получи нов живот

Най-големият SUV на шведите няма да бъде само електрически

Шведският производител Volvo продължава пътя си към пълна електрификация и само след няколко дни ще представи новия си флагман EX90. Забавянето на продажбите на EV по света обаче принуди скандинавците да насочат сериозни усилия и към хибридните модели. И заедно EX90 ще дебютира ново Volvo XC90 с двигател PHEV.


Volvo XC90


Спадът в търсенето на електромобили засегна основно пазарите в Европа и Северна Америка, което принуждава повечето производители да променят плановете си за пълно преминаване към превозни средства с нулеви емисии. Така те трябва да търсят други форми на електрификация, за да избегнат големи загуби. А Volvo е един от най-ярките примери, след като вече обяви отказ от дизела и обмисляше да стори това и с бензина.

Като се има предвид ситуацията на пазара, която не изглежда да се подобрява в краткосрочен план, преди няколко седмици производителят обяви важна промяна в стратегията си. Сега Volvo се насочва към хибриди и пуска версии на моделите, снабдени с MHEV и PHEV технология, като първата от тях ще се появи съвсем скоро.

Както стана ясно, новото XC90 ще съществува и ще се продава заедно с EX90. Хибридният SUV ще получи дизайн в стила на електрическия SUV, като това всъщност няма да бъде ново поколение на модела, а мащабен фейслифт, тъй като платформата на новия електрически SUV не позволява използването на двигатели с вътрешно горене. Така шведите ще предлагат заедно два големи SUV с различно задвижване.


0 от 500