IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda превърна Superb в свирепо комби

Предишното поколение получи 470 коня под капака

Британското подразделение на Skoda представи Superb Estate Sleeper Edition. Това е комби от предишното поколение на модела, което е получило редица подобрения, най-вече в задвижващата система.


Skoda Superb Estate Sleeper Edition


Автомобилът запазва външния си вид, доколкото е възможно. В оригиналния си вариант тази Skoda развива 272 к.с. и 350 Нм, които бяха достатъчни за ускорение от 0 до 100 км/ч. След доработките мощността скача до 470 к.с. и 661 Нм въртящ момент.

Комбито създаден в сътрудничество с британския тунинг магазин RE Performance само в една бройка. Допълнителната мощност е осигурена след инсталиране на турбокомпресор Garrett, промени по горивната система, междинния охладител и всмукателната система.


Skoda Superb Estate Sleeper Edition


От тунинг-ателието са инсталирали регулируемо на височина KW coilover окачване и спирачки AP Racing. Друга модификация е ауспухът, който вече има персонализирана тръба. Голямото комби запазва системата за задвижване на четирите колела и седемстепенната автоматична скоростна кутия с двоен съединител.

Екипът зад това единствено по рода си комби, е същият, който разработи и най-бързата Skoda, създавана някога - Octavia с 600 конски сили. През 2011 г. тя разви 365 км/ч на езерото в Боневил. Сегашният донор е в ниво на оборудване Laurin & Klement, което включва почти всичко - от кожена тапицерия и тризонов климатик до звукова система Canton и матрични LED фарове.


Skoda Superb Estate Sleeper Edition


Що се касае до най-новия Superb, той е по-малко мощен от своя предшественик, тъй като Skoda намали мощността на двигателя 2.0 TSI до 261 к.с. Официалните причини не бяха съобщени, но това най-вероятно се дължи на все по-строгите разпоредби за емисиите в Европа.

Доработеното комби няма да бъде предлагано за продажба, а ще остане в автомобилния парк на британското представителство на Skoda и ще може да се ползва за медийни тестове.


Още снимки на впечатляващото комби - вижте в галерията:

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Кордит 9 мм. ( преди 2 седмици )
    Ако и "забиете" и една перфорирана "пищялка" в ауспуха(както правеха някога на "Ладите") ще бъде фурор...
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Звучите като баба ми.
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Щирлиц ( преди 3 седмици )
    Мечтата на средностатистическият разбирач,е придобиването на Дачия.Но ако си остане само с мечтите за придобиване на подобен румънски варел за изтезание,започва да халюцинира.
  • #2
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Шкода суупъътрббб ( преди 3 седмици )
    Как е възможно някой да си помисли да даде такова име на кола 3-то качество
  • #1
    7 rate up comment 22 rate down comment
    Асдфг ( преди 3 седмици )
    На тоз варел и самолетен двигател да му сложиш все ще си остане евтино копие на истинска кола. По добре Дачия да вземе човек че поне получава същото качество за по-малко пари.