IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как абсурдно бърза Skoda Superb вдига 300 км/ч

Под капака на комбито има брутално напомпан двигател от Audi RS3 (ВИДЕО)

Volkswagen използва едни и същи двигатели за модели от различни марки в концерна, но този случай е по-различен. Skoda Suberb от предишното поколение преди фейслифта крие тайна под двигателя си, благодарение на която може да засрами на пътя дори суперколи от най-висок клас.


Skoda Superb


Предишният Superb се предлагаше само с 4-цилиндрови двигатели, но при това комби цилиндрите вече са 5. То се задвижва от 2.5 TSI на Audi, който в стандартната си форма развива около 400 к.с. И това е със 120 к.с. повече спрямо най-мощния Superb, предлаган в това поколение.

В случая обаче моторът е сериозно преработен, за да достави невероятните 720 к.с.п и 830 Нм, превръщайки семейното комби в истинска ракета. То беше изкарано на участък от магистрала в Германия, където няма ограничение на скоростта и само за 3,32 секунди успя да ускори от 0 до 100 км/ч.



Нещо повече - комбито стигна 200 км/ч за 9,8 секунди, а разстоянието от 1/4-миля му отнема 10,77 секунди. Доработеният Superb почти успя да вдигне 300 км/ч, а във видеото се вижда, че скоростомерът му отказва след 260 км/ч.

Преди разпоредбите да станат толкова строги, Skoda предлагаше първата генерация на Superb с V6 бензинови и дизелови двигатели. Второто поколение получи 3,6-литров V6, но при третото топ-версията е с 2,0-литров мотор с 265 к.с. За съжаление, Skoda никога не е предлага високопроизводителна RS-версия на модела, така че е интересно да види как би се справял Superb с двигател на RS3.


0 от 500