fallback

Mercedes почете Северното сияние със специален Maybach S-Class

Специалната версия на лимузината е много близка като цена до Rolls-Royce Ghost

Mercedes пусна специален Maybach S-Class в чест на северното сияние. Версията S 680 Edition Nordic Glow беше показано на изложението Concours d'Elegance в Пебъл Бийч (Калифорния).

Производителят разкри, че ще бъдат направени само 50 лимузини с двуцветна каросерия - бяло и лилаво, като цената ще започне от 339 00 долара, което е със 70% повече от базовия Mercedes-Maybach S-Class с V8 мотор. За сравение, седанът Rolls-Riyce за американския пазар струва 340 500 долара..

Екстериорът на Mercedes-Maybach S 680 Edition Nordic Glow е вдъхновен от Северното сияние - горната част в цвят Northern Lights Violet е комбинирана с Moonlight White металик. Небето в такива краски можете да се види само над Северния полярен кръг, но самата лимузината беше показана на брега на Тихия океан.

На клиентите няма да се налага да избират цвят на корпуса, а тъмният хром също е единственият възможен вариант. Интериорът е декориран в снежнобяла кожа Nappa със сиви шевове, вложки от тъмно орехово дърво и специални декоративни табели и възглавници.

Производството е ограничено до 50 бройки и всички коли ще се продават на пазара в САЩ. Особеност на лимузината са 21-инчовите джанти с шарка, вдъхновена от чаши шампанско. Няма промени в технологията 0 под капака е V12 6.0 (612 конски сили, 900 Нм), комбиниран със система 4Matic за задвижване на всички колела.

Още снимки на специалната лимузина - вижте в галерията:

 

fallback
fallback
Последни