IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ким Чен Ун се похвали с нов Mercedes Maybach

Лидерът на Северна Корея загърби подаръците на Путин заради GLS 600 4Matic

Бронираният влак на Ким Чен Ун е емблематичен за любителите на железопътния транспорт. Наследен от бащата Ким Чен Ир и дядото Ким Ир Сен - основател на Корейската народнодемократична република, той се движи бавно. Вдига най-много 90 км/ч. 
 

Mercedes Maybach - Северна Корея
  
     
Състои се от десетки маслиненозелени бронирани вагони, с боядисани в бяло покриви и тонирани прозорци. Той има структура, която би трябвало да го направи устойчив дори при атака с ракета. И освен че е пълен с бодигардове, вози личната кола на диктатора и хеликоптер, които да бъдат използвани по спешност. 
 
 

Mercedes Maybach
  
       
Ето защо снимките, публикувани миналата събота от Корейската централна информационна агенция, разкриха последната покупка на лидера. Зад Ким Чен Ун, който говори в един от районите, засегнати от наводнението в окръг Уиджу, можете да видите предната част на Mercedes Maybach. По всяка вероятност това е GLS 600 4Matic. Това е прясна придобивка на вожда, както Korea Times съобщи по-късно. За протокола, това ще бъде вторият GLS 600 в гаража на Ким: първият беше видян миналия януари във видео по държавната телевизия на КНР.
 

Mercedes Maybach
  
          
Този Maybach в бронирания влак е потвърждение, че лидерът се подиграва на санкциите на Съвета за сигурност на ООН срещу Северна Корея от 2011 г. по отношение на доставката на определени категории превозни средства, включително луксозни автомобили. Нещо повече, голямата страст на Ким Чен Ун към премиум и суперколите на западните марки е добре известна. Диктаторът има богата колекция, очевидно от паралелен внос. Вътрешни източници на международни медии съобщават за Rolls-Royce Phantom и различни модели на Mercedes Maybach като S62 и по-луксозния S600 Pullman Guard, способен да устои дори на преносими ракети.

Последните бижута в колекцията са личен подарък на вожда от приятеля му Владимир Путин. Става въпрос за две бройки Aurus – руската лимузина. От началото на войната лидерът на КНР получи L600  с дълга база и S700 като знак на благодарност за подкрепата.
 
 
Ким Чен-ун
  
       
Новата играчка на Ким е друга категория и явно самият той го осъзнава, колкото и това да обиди руската индустрия и лично колегата му от Кремъл В детайли - новият Mercedes Maybach  Gls 600 4Matic е SUV, който може да има и седем места, но това със сигурност не е случаят тук. За Ким Чен Ун вероятно е създаден истински салон за шофьора. Моделът е дълъг 524 см , широк 196 см , висок 182 см с обем на багажника от 355 до 2400 литра. Теглото на обикновения автомобил достига 2545 кг, само бронировската би го вдигнала доста над три тона. Двигателят е мек хибрид с 4-литров бензинов V8 мотор, способен да достави максимална мощност от 557 к.с. Декларираният разход е 12 литра на 100 км.

Интересно, севернонокорейската агенция, която съобщи за новоата покупка, споменава цена от 185 хиляди евро. Това е невъзможно при автомобилите с екстри и определена персонализация. Carraro, едно от най-големите представителства на марката в Италия, има същия модел във версия First Class. Цената му на сайта обаче е 240 235 евро. Или някой лъже, или Ким е минал тънко при някой дилър срещу определена услуга.
 
 

0 от 500