IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes почете Северното сияние със специален Maybach S-Class

Специалната версия на лимузината е много близка като цена до Rolls-Royce Ghost

Mercedes пусна специален Maybach S-Class в чест на северното сияние. Версията S 680 Edition Nordic Glow беше показано на изложението Concours d'Elegance в Пебъл Бийч (Калифорния).


Mercedes-:Maybach S 680 Edition Nordic Glow


Производителят разкри, че ще бъдат направени само 50 лимузини с двуцветна каросерия - бяло и лилаво, като цената ще започне от 339 00 долара, което е със 70% повече от базовия Mercedes-Maybach S-Class с V8 мотор. За сравение, седанът Rolls-Riyce за американския пазар струва 340 500 долара..

Екстериорът на Mercedes-Maybach S 680 Edition Nordic Glow е вдъхновен от Северното сияние - горната част в цвят Northern Lights Violet е комбинирана с Moonlight White металик. Небето в такива краски можете да се види само над Северния полярен кръг, но самата лимузината беше показана на брега на Тихия океан.


Mercedes-:Maybach S 680 Edition Nordic Glow


На клиентите няма да се налага да избират цвят на корпуса, а тъмният хром също е единственият възможен вариант. Интериорът е декориран в снежнобяла кожа Nappa със сиви шевове, вложки от тъмно орехово дърво и специални декоративни табели и възглавници.

Производството е ограничено до 50 бройки и всички коли ще се продават на пазара в САЩ. Особеност на лимузината са 21-инчовите джанти с шарка, вдъхновена от чаши шампанско. Няма промени в технологията 0 под капака е V12 6.0 (612 конски сили, 900 Нм), комбиниран със система 4Matic за задвижване на всички колела.


Още снимки на специалната лимузина - вижте в галерията:



 

0 от 500