IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо има специални паркинги за жени?

Не всичко е толкова очевидно, колкото изглежда...

Еманципацията отдавна не е на мода. Тъкмо напротив. На много место в Европа може да се стигне до скандал, ако отстъпите мястото си на дама в градския транспорт. Защо тогава обаче има все повече розови паркинги?


женски паркинги


На пръв поглед подобна идея прилича на откровен сексизъм. Всъщност в някои държави паркингите за жени официално съществуват. Те са обозначени с розови петна, с фигурка в рокля.

В някои случаи женският паркинг се различава от обикновения по това, че има по-големи размери - самото място за паркиране е малко по-широко и по-дълго. Но на други места той си е същият. Защо в този случай е необходим женски паркинг?


женски паркинги


Не е лесно да се познае. Основното предназначение на женските паркинги е те да са разположени възможно най-близо до входа на търговски или офис център. Местата за паркиране в някои държави се считат за сериозно застрашени от престъпност зони.

Факт е, че разходката през празен паркинг през нощта до самия му край не е никак забавна и безопасна. Ето защо в Германия и Южна Корея, например, за жените се резервират предварително места по-близо до изхода.


женски паркинги


0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    чиста форма на сегрегация на полова основа иначе местата за паркиране като размери трябва да бъдат минимум 6м.на 3м. това са по един метър отстояние за да може безпрепятствено да влизаш и да излизаш без да има предпоставка да нараниш съседен автомобил при паркиране
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 3 седмици )
    Не разбирам защо се дърляте за това. В края на краищата, ако вие решите да паркирате там, се идентифицарате веднага като жена и си спирате. Ако някой ви каже нещо, заплашвате че ви нарушават правата да се самоопределяте и се обиждате на на това, че ви говорят на той, а не на тя. Имало, нямало... ала-бала. Когато няма какво да правят администратори, измислят нови неща, за да има за какво да се дърлят хората...
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Нали се борят за равенство? Защо няма равенство при паркирането?
  • #5
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    А какво е обяснението, че са по-големи местата за паркиране. Повече от ясно е, че това са паркинги за жените, защото просто не могат да паркират и непрекъснато стават инциденти или паркират така, че заемат 2-3 места вместо 1. А как ще обясните наличието на такива места в моловете, където има охрана и паркинга работи докато работи мола, има много клиенти и хора. Явно пак е заради женската некадърност да шофират, но на някой не му се иска да признае този факт.
  • #4
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Ха ха ( преди 3 седмици )
    Не фигурка с рокля, а на патица трябва да бъде изобразена на тия паркинги!Не е зле и да бъдат оградени с розови възглавници, освен входа/изхода, че ползвателките да не се блъскат една друга и да влизат и излизат от правилното място, че постоянно стават грешки при гримирането!
  • #3
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Ще рече че Германия официално е на ниво Индия, където жените имат отделна опашка в киното
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Гретиния ( преди 3 седмици )
    За да може да паркира Грета.
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Ама Frauen да си вземат просто по един Глок (това не е онази дума, която този смешен сайт "превежда" тук така) и да "си играе" с него, докато стигне до МПС-то си и хабибито, което й мисли лошото, спотайвайки се в храстите, ще се замисли дали си заслужава риска...