IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rimac разработва едноместна хиперкола за писта

Автомобилът ще получи затворен кокпит, но няма да е базиран на Nevera

Главният изпълнителен директор Мате Римак потвърди, че компанията му има намерение си да построи пистова хиперкола с една централно разположена седалка.


Rimac Nevera


„Решихме да не се ограничаваме до разширяване на границите на пътните автомобили, но също така да се състезаваме на пистата. За целта създаваме пистова кола - едноместна, която ще бъде по-бърза от всяка състезателна кола за повечето писти. По-бърза от болидите във Формула 1, по-бърза и от тези в Льо Ман“, обясни Римац.

Пускането на подобен автомобил представлява голяма промяна за хърватската марка, която преди това произвеждаше само двуместни електрически коли, които може да се използват по стандартните пътища.


Rimac Nevera


„Кколата ще има затворен кокпит в стил покрив и няма да бъде базирана на Nevera, а на собствена и отделна платформа. Вероятно ще я покажем тази година и ще участваме в първите състезания на писта следващата година“, каза Римак пред Motor1.

На въпрос дали планира да пусне конкретна серия с колата, Мате отговори, че компанията възнамерява първо да постави някои нови рекорди. Главният изпълнителен директор потвърди, че едноместният автомобил ще бъде изключително пистово превозно средство, без намерения за движение по пътищата. Но също така няма да отговаря на съществуващите разпоредби.


Rimac Nevera


„Сигурността е налице, но какво да кажем за всичко останало? Няма правила. Това, което готвим, ще надхвърли правилата на Формула 1 или LMP“, каза шефът на хърватската компания.

Новината за нов модел на Rimac идва само часове след като марката представи най-новото си творение - Nevera R. Подобрена версия на изцяло електрическата хиперкола, Nevera R развива 2107 к.с. (стандартният модел има 1914 к.с.), със заявено време 0-100 за 1,74 секунди, време на четвърт миля от 8,23 секунди и максимална скорост от 412 км/ч.


0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Друг Гост ( преди 3 седмици )
    Само да не фалира преди това
  • #4
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Мдаа ( преди 3 седмици )
    Интересно чудо ще е, след като шосейната им прави 300 за 8.6 секунди (по-бързо от повечето F1), какво ли ще е пистовата. За сравнение едно 911 Turbo S му трябват 26 секунди
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:---- https://use.my/arctik
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Освен това ще разкарат всички датчици, камери, и какви ли не изисквания за да ти узаконят автомобила за движение по обществени пътища, които оскъпяват и утежняват автомобила. В случая цената не е никакъв проблем, но всеки грам е от значение и ще премахнат абсолютно всичко излишно.
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Това им дава доста свобода. За този автомобил никой няма да пита колко е пробегът с едно зареждане. Няма да е необходимо да поставят огромна батерия, която да изминава стотици километри. Достатъчно е да сложат батерия която да стигне за обиколка на пистата на която ще подобряват рекорда. Даже допускам че батерията ще е модулна и ще се инсталират такъв брой модули, които да стигнат за обиколката но нито един повече, за да намалят теглото.