IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Rimac показа собствената си хиперкола

Машината на Мате Римац получава специална окраска с хърватски знамена

Петнадесет години след основаването на автомобилна компания, кръстена на него, Мате Римац най-после се сдоби и със собствен екземпляр от единствения модел на марката към момента - хиперколата Nevera. Хърватският предприемач признава, че не е бил най-приятният клиент на компанията си, но пък крайният резултат е поразяващ.


Rimac Nevera


Колата на Римац получава индивидуална декорация с карбонови влакна, които вървят в много специфична посока. Те преминават към съседни панели, създавайки непрекъснат поток от въглерод. На огледалата за обратно виждане са поставени хърватските знамена, а в допълнение, под задния спойлер, е скрита мълния, която символизира внезапни, бурни средиземноморски гръмотевични бури, които вдъхновяват името Nevera.

В салона Мате се залага на асиметрични облицовки на стелките - черно от една страна и червено от друга. Интериорът е изпълнен с индивидуални, ръчно бродирани мотиви, които се виждат на подлакътниците и ограниченията на главата. Един от тях изобразява „Момичето от Солин“, базирана на популярната скулптура, изложена в археологическия музей в Загреб.


Rimac Nevera


И тази Nevera е оборудвана с четири електрически двигателя с масло-охлаждане - по един за всяко колело. Общият капацитет е 1914 конски сили, което позволява на електрическата хиперскола да се ускори от 0 до 97 км/ч (60 мили) за 1,75 секунди. Максималната скорост на е 413 км/ч, когато се движите напред и 275 км/ч на заден ход.


0 от 500