IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-луксозният корейски SUV ще има 800 км пробег

Genesis GV90 се изправя директно срещу Mercedes-Benz EQS

Новият автомобил от луксозната марка на Hyundai ще бъде изцяло електрически и ще има батерия с капацитет 113 kWh. Става дума за бранда Genesis и за неговият предстоящ флагман, който ще се казва GV90.


Genesis GV90


Този автомобил ще може да изминава 800 км без презареждане. Моделът е изграден върху новата eM платформа на концерна, а друго любопитно е, че външно новият продукт ще наподобява концепцията Genesis Neolun, показана през март 2024 година.

Салонът на този нов и най-луксозен корейски кросоувър ще бъде с четири индивидуални места. Предните могат да се обръщат в обратна посока, а на тавана са монтирани големи монитори.


Genesis GV90


Както вече споменахме, новият GV90 до голяма степен се основава на концепцията Genesis Neolun, представена само преди няколко месеца. Колата е без дръжки на вратите и без странични огледала.

Цялата предна и задна част на каросерията впечатлява със заобиколени двойни светлинни линии. Според информация от корейски медии, Hyundai иска да произвежда по 21 000 Genesis GV90 годишно.


Genesis GV90


Любопитно е още, че корейците искат да изправят своя нов най-луксозен кросоувър директно срещу Mercedes EQS SUV. За марка като Genesis, която не присъства на пазарите отдавна, противопоставянето директно на Mercedes-Benz е доста амбициозна цел.


0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    НеБе ( преди 3 седмици )
    Аз по-голямо безплодие и бездарие в дизайна на автомобилите скоро не бях виждал.Корейците се хвърлят от една крайност в друга. Идеята е просто кражба на базисния дизайн на Range Rover собственост на BMW, но докарана до пълна безвкусица и безличие.А не бее.
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Само за информация, но колко "отдавна не присъства на пазара"?
  • #6
    3 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Тази марка става все по-зле от гледна точка на дизайна с всеки изминал модел.
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До 2 ( преди 3 седмици )
    Най-вероятно и скоростта на зареждане е отлична защото Хюндай имат възможности да го направят и дори на Ионик 5 е 350 киловата ако станцията е толкова мощна разбира се защото повечето не са
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Сектант ( преди 3 седмици )
    Китайците вече пускат в производство електромобил Zeekr 007, който се зарежда от 10 до 80% за 10 минути. При това батерията е желязофосфатна - евтина и незапалима батерия с повече цикли живот, за чието производство не се използват редки елементи.
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Производството е планирано от 2026г
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Страшно техническо постижение. Направи ли са автомобила по-тежък и по неикономичен, като са му сложили по голяма батерия за да увеличат пробега, вместо да увеличат скоростта на зареждане, за да измине 1000 километра за по-малко време и с по-малко енергия, отколкото с голямата батерия.
  • #1
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    това нещо ми прилича на лукс катафалка...