IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Суперкросоувърът Alpina XB7 стана още по-луксозен

Доработеното BMW X7 вече се предлага само с 621 к.с

За тези, на които BMW X7, не им е достатъчно, компанията Alpina е готова да помогне. Ателието, което от 2026 г., става част от BMW Group, представи обновеното XB7, който още повече вдига летва в класа на суперлуксозните SUV. Автомобилът е получил подобрения в оборудването и стила, като ще се предлага единствено във варианта с 4,4-литров туин-турбо V8 с 621 к.с. и 800 Нм.


Alpina XB7


Alpina XB7, моделна година 2025, очевидно е базиран на фейслифта на X7, който може да се разпознае по по-тънките предни светлини и новата бъбрековидна решетка. Стилът на суперкросоувъра се характеризира и с 23-цоловите джанти Alpina Classic от алуминиев сатен и специален дифузьор, който прави задната част на автомобила още по-мускулеста.

В салона има кожена тапицерия, допълнена с надпис „XB7“ на подглавниците и на различни елементи на арматурното табло, които придават нотка на персонализация на германския SUV.


Alpina XB7


В каталога за персонализиране на XB7 дебютират двата нови пакета Black Line и Aluminium Satin, които дават специфичен завършек на накрайниците на ауспуха, значката на вратата на багажника, перките на волана и шевовете на волана.

Що се отнася до боята, Alpina предлага цветове Alpina Blue Metallic и Alpina Green II Metallic. Като алтернатива клиентът можете да избере BMW Individual лакови покрития, като Gunmetal II, Jerez Black, Orinoco, Malachite Green и Wildberry.


Alpina XB7


Стандартното оборудване на кросоувъра включва пневматично окачване, активна система за подтискане на накланянето, завиващи задни колела и селектор за смяна на режимите с профили Comfort, Sport и Sport+. Двигателят е комбиниран с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF със собствена програма за управление. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема секунди, а до 200 км/ч - 14,8 км/ч. Максималната скорост е ограничена по електронен път на 290 км/ч.

Обновеният XB7 вече може да бъде поръчан в Германия, като първите доставки се очакват от март 2025 г. Каталожната цена - отново за Германия, е 190 500 евро, много повече от приблизително 140 000 евро, необходими за най-високия клас X7, при който обаче 4,4-литровият V8 развива „само“ 530 к.с.


Още снимки на новия суперкросоувър на Alpina - вижте в галерията:


0 от 500