IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Така ли ще изглежда евтиното крос-купе на Dacia?

Заместнникът на Logan придоби цифрова форма, но дали ще стане реалност

През последните месеци се засилват твърдения, че Dacia подготвя нов модел - кросоувър, който ще споделя платформата CMF-B със Sandero, Duster и Jogger и ще се настаник в C-сегмента. Това ще бъде духовният наследник на Logan, но с много по-атрактивен външен вид в стил офроуд.


Dacia


Засега няма официално потвърждение от румънската марка, но колегите ни от Auto Express показаха своето виждане за бъдещия модел. Снимките, разбира се, не са на реален автомобил, но пък изглеждат доста интересно.

Предложеният виртуален автомобил се отличава с корпоративната предна част, плюс защита на дъното, релси на покрива, обемисти арки на задните колела и фастбек формат, със забележимо спадане на линията на покрива от С-колоната.

Големите алуминиеви джанти и спойлерът, интегриран в задната врата, добавят спортен, но отличителен щрих. Формулата Stepway от Sandero отлично пасва на това крос-купе, което до голяма степен повтаря стила на Renault Arkana и може да се превърне в негова по-достъпна алтернатива.


Dacia


В двигателната гама изненади не се очакват, като те ще бъде взети от моделите на марката. Това означава 1,0-литров ECO-G със 100 к.с., който ще се предлага на началното ниво, както и с 1,2-литров TCe бензин със 130 к.с и със 140 к.с. с лека хибридизация.

Както при другите модели на Dacia, новият модел трябва да има най-много три или четири нива на оборудване, като се започне от Essential. Оборудването няма да е революция, но ще е достатъчно, за да поддържа цените ниски или поне близки в целия диапазон.

Говорейки за цени, най-вероятно базовият вариант ще струва около 20 000 евро, което ще постави новия кросоувър на Jogger и Duster. Остава да видим дали в Dacia са готови да направят подобен ход.


0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Красотата Ленче ( преди 3 седмици )
    Красотата си е красота но когато влезеш вътре и те лъхне на евтини материали, скърцане на корите, плискане на резервоара с горивото, хлабави врътки на копчета, посредствено радио, гнусен мокет ми идва да избягам с 300. Самото усещане за евтиния и икономия ме демотивира за каквато и да било покупка на тази марка.Няма начин просто.Не благодаря.
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    АА ( преди 3 седмици )
    не знам дали така ще изглежда но ако е така е много хубаво
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    raiders ( преди 3 седмици )
    Ц, новия еко-г ще е 1.2 120к.с. на газ. Ще има и мек хибрид 130к.с. и евентуално 140 или 150к.с. ама до 2026... не се звае. Сега карам 100к.с., но си е слабо. Да се возиш на 3 цилиндъра... вартбург, но това е реалността, за града е екстра. Чакам да се сработи още, че сега разхода на газ и клима ми е 14л/100км
  • #5
    2 rate up comment 3 rate down comment
    До 1 ( преди 3 седмици )
    Даже е по-скоро скъпо, а не за шапки долу
  • #4
    0 rate up comment 3 rate down comment
    До 1 ( преди 3 седмици )
    Че защо да е шапки долу, това е наследник на Логан и съвсем нормално е да е от 20К евро когато Сандеро Степуей е от 15К евро
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Ще е добре и 1.2 130 коня да го предлагат на газ, а не само 1.0 100 коня
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Предпочитам citroen c4x
  • #1
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Това изглежда много добре...поне на скица и докато не стигне човек до да погледне какво крие под капака. Но ако наистина го пуснат за тези пари.. мога само да им кажа - шапки долу!