IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia е готова да пусне два модела, за да завладее нов сегмент

Румънската марка очаква да достигне един милион продажби през 2030 г.

Продажбите на Dacia продължават да растат. В момента марката на Renault Group се развива силно в сегмента B, но се готви да се разшири и в сегмент C, като това е част от нейната нова стратегия. След Bigster, който ще видим през 2025 г., Dacia ще предложи още две превозни средства, които ще позволят на румънския производител да удвои печалбите си.


 Dacia


В резултат на това Dacia очаква да достигне един милион продажби през 2030 г., като една трета от тях ще бъдат именно сегмент C, обявиха официално от компанията. Информацията за развитието на гамата все още се е дължи в тайна, но едно е сигурно - достъпните цени остават приоритет на Dacia, дори когато става въпрос електрически превозни средства.

Според компанията повторното използване на стандартната платформа и горната част на каросерията са е ключът към постигане на ефективност, като същевременно това „намалява входната такса и променливите разходи“. Поради тази причина Dacia ще продължи да намалява разходите и да се възползва от удвояването на обема на глобалната стандартна платформа CMF-B за различните марки, която ще достигне 2 милиона единици до 2030 г.

От компанията съобщават още, че до средата на 2024 г. Dacia е на път да потвърди позицията си лидер продажбите на дребно в Европа за четвърта поредна година. Компанията очаква приходите да се удвоят между 2022 г. и 2030 г., като това се дължи и на още един любопитен факт - 76% от клиентите на Dacia идват от други марки. В същото време 68% от тези, които трябва да сменят колата си, отново избират румънската марка.


0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    Не откривам предимства на Дъстер с предно предаване пред Степуей.Ако направят Сандеро 4х4 ще избият рибата.Естествено ако е газ/бензин.
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    Е, миналата година сменихме лоджито с октавия, не ми хареса 1л 3 цилиндъра.
  • #6
    1 rate up comment 3 rate down comment
    raiders ( преди 2 дни )
    До #3Има само 3 двигателя: 1.0 газ 100к.с; 1.2 3 цил. 130к.с. мек хибрид. 1.6 4 цил. хибрид 140к.с.Другата година ще вдигнат мощността на газта на 120к.с. и вкарат нов хибрид.Чакам поръчан на газ, ще видим как е с новата платформа и екстри.
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 дни )
    Последния е доста скъп, вярно че по необходимост е доста оборудван, но все пак.
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    До 2 ( преди 3 дни )
    И има само една версия с автоматични скорости и това е пак тази 1.6 бензин хибрид с предно предаване.
  • #3
    6 rate up comment 6 rate down comment
    До 2 ( преди 3 дни )
    Вече няма дизел. Последната версия на Дъстър се предлага в следните варианти: 1.0 бензин 91к.с.... 6 скорости ръчни с предно.......1.6 бензин-ел.хибрид 140к.с 6 скорости ръчни с предно......1.2 бензин ел, хибрид 130к.с .. 6 скорости ръчни, с предно (или същата версия с 4х4), И версия 1.0 бензин-газ 101к.с 6 скорости ръчни с предно. Като цяло е много зле от към избор на задвижване и двигатели. Но за толкова пари, толкова.
  • #2
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Бумеранг ( преди 3 дни )
    Дъщеря ми си взеха новият Дъстър. Дизел. Карах го до Австрия. Отличен!!! Екстра се справи!!!
  • #1
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 дни )
    Скоро ще бият Тесла по продажби.