IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци провалиха премиерата на седан от BMW

Обновеното 2-Series Gran Coupe беше разкрито предсрочно

Германският производител BMW подготвя премиерата на ново 2-Series Gran Coupe, но тя до голяма степен беше провалена, след като в отворената база данни на Министерството на промишлеността и търговията на Китайската народна република се появиха снимки и информация за модела.


BMW 2-Series Gran Coupe


В случая става въпрос не за ново поколение, а за фейслифт на „двойката“ с 4 врати. Тя е изградена на същата платформа като новото 1-Series, като получава редица промени. Нови са не само оптиката, броните и капакът на багажника, но дори задните крила и вратите.

По традиция в Китай беше показана версия с дълга база, която е разтегната със 110 мм. Глобалният седан обаче ще получи същата архитектура и разстоянието между осите няма да се промени (2670 мм). Що се отнася до дизайна, 2-Series Gran Coupe повторя „единицата", показана пред юни, но за разлика от нея получава модифицирани врати с дръжки с обратен захват.

Съдейки по снимки, интериорът на седана също е идентичен с този на 1-Series. Най-вероятно и задвижващите система няма да се различават, като всички модификации ще получат 7-степенен преселективен „робот“ (ръчни скорости и класически автомат не се предвиждат).


BMW 2-Series Gran Coupe


Изненада за китайските купувачи е солидното увеличение на мощността на топ-версията на M235L. Тя ще развива 335 конски сили вместо „глобалните“ 300! По-простите модификации - 220L и 225L, получават съответно 174 и 227 к.с.

Световната премиера на BMW 2-Seires Gran Coupe вероятно ще се състои преди края на месеца. Седанът с дълга база ще остане ексклузивен за Китай. Както и досега, моделът с четири врати ще се предлага с обикновен бодикит или опционален М пакет, а двигателната гама ще бъде ограничена до три- и четирицилиндрови агрегати с обем 1,5 и 2,0 литра.


0 от 500