IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият супер SUV на AMG - 1000 коня и нова платформа

Ето как се очаква да изглежда бъдещото крос-купе на германците

Надпреварата при високопроизводителни автомобили никога не спира и с навлизането на електрическите автомобили може да достигне висоти, немислими допреди няколко години. Това се отнася не само за мощността на задвижващата система, но и за цената на модела.


Mercedes-AMG SUV


Един от производителите, които са наясно с това е AMG. Спортното подразделение на Mercedes подготвя свой супер SUV, с който ще предизвика Lotus Eletre, BMW XM, бъдещето Porsche K1 (името на серийния модел вероятно ще бъде различно), както и производствената версия на Lamborghini Lanzador.

Това ще бъде изцяло електрически SUV, базиран на специалната платформа на AMG.която ще бъде в основата и на нов седан на ток на германската компания. А колегите ни от изданието Motor1 представиха своето виждане за това как ще изглежда бъдещият модел.


Mercedes-AMG SUV


Очакванията са, че спортният SUV ще има опростени форми, които ще подчертават неговата мощност, но и ще предлагат възможно най-ефективна аеродинамика, която е особено важна, когато става въпрос за електрически автомобили.

Затова и бъдещият AMG SUV ще предлага купеобразна форма, вдъхновена от AMG Vision Concept - прототип на електрически спортен автомобил, представен през 2022 г. Това означава клиновиден нос, специално проектиран да прорязва въздуха по най-добрия възможен начин, както и безпрецедентет светлинен подпис. Отстрани ще има светлинни сегменти, които да оформят дизайна на звезда (логото на Mercedes), съединени от тънка светлинна лента, която ще минава по цялата предна част.


Mercedes-AMG SUV


Като цяло се очаква спортен, но и елегантен стил, без остри ръбове, но с криволичещи и плавни форми. Дължината трябва да бъде малко над 5 метра, с междуосие от около 3 метра. В основата на модела ще бъде платформата на AMG. EV, която ще дебютира през 2025 г. с модела GT. Тя е проектирана специално за електрически автомобили, с фокус върху производителността, постигната и благодарение на намаляване на теглото.

Говорейки за задвижване, то ще се състои от електрически двигатели с аксиален поток, захранвани от нова 800-волтова батерия, характеризираща се с по-високи нива на електрическо напрежение, химия и енергийна плътност от сегашните. Мощността трябва да достигне 1000 к.с., като топ-версиите ще бъдат още по-мощни.

Снимки: Motor1

0 от 500