IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В света на SUV-овете Kia пусна нестандартен седан

Представеният K8 всъщност е Cadenza, но под ново име

Kia премахна седана Cadenza от пазара в САЩ през 2021 г., но по-късно същата година в Южна Корея беше пуснат негов заместник, но под името K7. След смяната на поколенията той стана K8, като сега се намира в средата на жизнения си цикъл. И в типични си стил Kia го актуализира, като промените за значителни, въпреки че това е само фейслифт.


Kia K8


В съответствие с най-новия дизайнерски език на Kia, обновеният K8 получава вертикални фарове, придаващи на автомобила футуристичен външен вид. Предницата е изцяло преработена в сравнение с модела преди фейслифта и сега има широка LED лента за свързване на фаровете. Логото на Kia е преместено от бронята в долната част на предния капак.

Промените отзад са по-малко очевидни, като фалшивите накрайници на ауспусите вече ти няма. Задните светлини са привидно същите докато обновената броня има по-чист вид. Необичайно за фейслифт, предните и задните надвеси сега са малко по-дълги от преди след увеличаване на броните.


Kia K8


Модернизация има и в салона, където обновеният контрол над климатика вече е разположен под централните вентилационни отвори. Kia добави повече меки на допир материали и LED лента за околна светлина, която разполовява арматурното табло. Отзад катарамите на предпазните колани светят. Всички версии имат 10 въздушни възглавници като стандартно оборудване.

И ако спряната вече Cadenza се продаваше само с предно задвижване, то K8 се предлага в Корея със задвижване на всички колела, което е опция. Мощността се осигурява от четирицилиндров 2,5-литров бензинов двигател със 195 к.с. Има и по-мощен вариант с 3,5-литров V6 с 296 к.с., като системата AWD е достъпна само за него.


Kia K8


Като алтернатива клиентите могат да изберат 3,5 LPI, което означава впръскване на течен пропан. Този мотор развива 237 к.с. Последният наличен задвижващ механизъм е хибриден 1,6-литров агрегат с комбинирани 227 к.с.

Въпреки че Kia нарича K8 „безценен“, нестандартният на вид седан, който е с размерите на BMW 5-Series, струва около 27 000 долара. Дори топ-версията не е чак толкова скъпа, като е оценена на 37 800 долара. Продажбите в Южна Корея вече стартираха, като единствено хибридът се бави, защото все още не е получил необходимия сертификат.


Още снимки на новия седан на Kia - вижте в галерията:


0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Коко ( преди 4 седмици )
    Над тези цени в България щевървят китайчетата!Вервайте ми!
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Коко ( преди 4 седмици )
    Цената в БГ няма да е същата!
  • #5
    6 rate up comment 2 rate down comment
    i'm-дртиУАЙТBOY ( преди 1 месец )
    Красив просторен и дори леко лЮксозен салуун за представителни и харесващи комфорта хора, които знаят как къде и кога и най-важното - в какво да влагат умно парите си. И следвайки цитата: този нестандартен на вид седан с размерите на BMW 5-Series струва ... само ОК. 27 000 долара. Дори топ-версията също не е прекалено скъпа като е оценена на 37 800 долара /т.е. ОК. 69 000 Бълг. Лева/. Продажбите в Южна Корея вече стартираха и остава скоро и целокупния ни EU-континент да се включи
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Караколев ( преди 1 месец )
    Съвсем скоро беше, когато Шкода даваха у нас относително най-много, относително престижна кола и това естествено привличаше погледи. Сега пуснаха новата Сюпърб с начална цена от ок. 67 000 лв., което странно прави ок. 37500 щ.д., което според статията струва ок. топ версията на Каденца - Уаууу! А Киата е при това по-горен сегмент автомобил. Уауу! Комай нещо ни лъжат тези синковци?! В Бг било пълно с глупави маймуни, които вместо с банани, можеш да прилъжеш с трици!
  • #3
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Всичките им коли са по-евтини в Южна Корея и САЩ и то доста сериозно, освен дето идват тука с доста надути цени но и колите им идват с доста ппо-къса база както е примерно Спортидж. Аз лично няма как да одобря подобна политика и прескачам тази марка.
  • #2
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Радев ( преди 1 месец )
    Луксозен петметров седан на цената на Голф.
  • #1
    9 rate up comment 1 rate down comment
    БайБоцимир ( преди 1 месец )
    Страхотен автомобил! Бих купил един с V6 мотор.