IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Искате ли учебното Porsche на Том Круз?

До 1,8 милиона долара ще стигне цената на една от колите, карана в "Рискован бизнес"

Упорито се говори, че Том Круз ще участва в церемонията по закриването на Олимпийските игри след броени дни. Очаква се да кара нещо диво в свой стил. На 62 години той е филмова суперзвезда. Изгрява през 1983 година с филма „Рискован бизнес“ (б.а. Risky business), където партнира на Ребека Де Морни и.. Porsche 928.
 
 
Порше, Том Круз
  
       
През следващите четири десетилетия като актьор става известен със своите екшън сцени, много от които при шофиране. Но когато трябва да седне зад волана на онова прочуто златно Porsche 928 с ръчна трансмисия, Том Круз не знае как да го кара! Просто младежът е свикнал на автоматици и лично продуцентът на филма Джон Авнет го “просвещава“.
 
 
Порше, Том Круз
 
        
Поне така казват от „Bonhams”, аукционната къща, която ще предложи едно от трите Porsche 928, използвани в снимките на „Risky Business“. Въпросната кола с номер на шаси 9289201213 е карана в много от сцените. Включително в преследването с Cadillac DeVille, което завършва с известната реплика на Круз „Porsche... няма друго..“. Немската марка я използва като лозунг по това време.

Porsche 928 в онези години е екзотика сравнение с 911. Минава за кола на успелия бизнесмен. Точно това, което въплъщава бащата на героя, от когото Том Круз „заема“ колата за нощните си скитания.

Историята на автомобила също е доста любопитна. Отначало е тотално забравена. Минава през няколко ръце, докато Луис Джонсън, фен на филма, не започва упорито да издирва автомобила. Купува го от мъж, който няма представа каква кола кара! Луис я възстановява напълно.  През 2021 германската красавицае продадена на търг - тогава в „Barret-Jackson”, като за нея са платени почти два милиона долара.
 
 
Порше, Том Круз
  
            
Любопитно е, че оценката на Bonhams за цената сега варира между 1,4 и 1,8 милиона долара . Въпреки че е доста над парите на този модел, тя е под платеното преди три години. Рискован бизнес, нали!

Далеч не само Том Круз носи слава на Porsche 928. Други успешни и иззвестни личности го купуват, изкушени от чара на колата. Фен бе и покойният Стив Джобс, основателят на Apple. А ако търсим нова връзка с киното – и великият режисьор Стенли Кубрик, също отдавна покойник.
  
 
 

0 от 500