fallback

Над половината собственици на Tesla се връщат към коли с ДВГ

Резултатът от новото проучавне все пак е по-добър от този от преди 5 години

Повече от половината от собствениците на Tesla са заменили своите електрически превозни средства за модели с двигател с вътрешно горене през 2024 г., като едва 32% са избрали да останат електрически. Това показва проучване на компанията McKinsey & Co сред шофьори в САЩ.

По-конкретно, 51% от собствениците на Tesla са преминали към превозни средства с ДВГ, докато 10% са се насочили към хибриди, а 6% са избрали plug-in хибриди. Като цяло проучването показва, че близо половината от собствениците на електромобили в САЩ е вероятно да се върнат към превозни средства с вътрешно горене при следващата си покупка.

Резултатът може да изглежда притеснително за Tesla и за пазара на електромобили като цяло, всъщност той представлява значително подобрение спрямо минали данни. Според Edmunds през 2020 г. цели 76% от собствениците на Tesla са заменили електромобилите си с модели с ДВГ, като едва 9% са преминали към други електрически модели. За щастие на Tesla, тези числа постоянно намаляват оттогава.

Традиционно собствениците на Tesla в Северна Америка демонстрират изразена склонност да изоставят електрическото задвижване. Експерти смятат, че използването на превозно средство на ток става все по-лесно, но в същото време все още са необходими значителни подобрения, за да стане притежанието на EV по-привлекателно за по-широкото население.

Друго убедително наблюдение е, че все по-голям брой купувачи заменят своите Tesla с електрически превозни средства от стари автомобилни производители. Тази промяна е донякъде предсказуема, като се има предвид преходът на Tesla от EV пионер към изправяне пред множество конкуренти в основните сегменти.

fallback
  • #10
    анонимен ( преди 1 месец )
    Пълни глупости, тая статистика е скалъпена от тези, които не могат да правят и продават ел. коли. Друга статистика показва че собствениците на Тесла са най-лояни на марката и не я сменят над 90%. Да не би да купуват дизелови тесли?
  • #9
    анонимен ( преди 1 месец )
    Абе като гледам всички след електрична в Америка пак си купуват такава.А я сум си с Nokia 150
  • #8
    До 7 ( преди 1 месец )
    "анонимен ( преди 8 минути )Когато излезе нещо ново винаги лапнишараните без да се информират се набутват, някои после се коригират." Да не би да имаш предвид коментаторът написал първият коментар, който държеше от личен опит да потвърди моите прозрения, че засега ми е по-добре да си карам дизела, защото не ми повярва, че сметките не излизат? После го били излъгали. Продаде си електромобила за колкото можа преди съвсем да му се е сринала цената или да се наложи смяна на батерия за 50 000 евро.
  • #7
    анонимен ( преди 1 месец )
    Това няма никакво значение. Не е важно кой към какво се връща, а че с всяка измината година пазарния дял на електромобилите расте и ще е така И тази година въпреки прогнозите на аналЛизаторите, подплатени финансово от стогодишните в борбата срещу китайското нашествие на електромобили. Както се вижда дори и политическите барикади пред електромобилите не помагат. Не помогнаха нито спирането на субсидиите, нито огромните мита за китайски електромобили. Пазарният им дял продължава да расте.
  • #6
    анонимен ( преди 1 месец )
    Когато излезе нещо ново винаги лапнишараните без да се информират се набутват, някои после се коригират. А това е в САЩ където една Тесла излиза колкото Ниро или Меган тук и имат безупречна инфраструктура.
  • #5
    Хахахаха ( преди 1 месец )
    Мдааа. Обаче не пишат, че преди години 100 процента от хората които минаха на електрически, бяха с ДВГ!
  • #4
    До 4 ( преди 1 месец )
    Все по-малко са тези които не повтарят
  • #3
    Гост ( преди 1 месец )
    Не върви бизнеса електричари.Който купи Тесла,не повтаря.
  • #2
    анонимен ( преди 1 месец )
    Според Edmunds през 2020 г. цели 76% от собствениците на Tesla са заменили електромобилите си с модели с ДВГ, като едва 9% са преминали към други електрически модели. За щастие на Tesla, тези числа постоянно намаляват оттогава.
  • #1
    РУК ( преди 1 месец )
    А 100% от псевдоелектриците тук, не биха заменили своя дизел с тесла, която иначе хвалят сякаш е излязла от утробата им! :) :-) :-) :-)
fallback
Последни