IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как ще се променят колите на Audi през следващите години

Производителят от Инголщад готви истинска революция в гамата си

Въвеждането на нови електрически автомобили в ценовите листи на почти всички производители в света извежда на преден план един нетривиален въпрос: как ги наричаме? Има такива, които са измислили специални суфикси, предназначени да изчезнат, и такива, които са предпочели да следват други подходи. Като Audi, главният герой на една безпрецедентна реорганизация на имената.


Audi A5 Avant


Целта е да се изясни и избегне, например, объркване между Q8 и Q8 e-tron. Подобни имена, напълно различни коли. Но какво ще се промени през 2025 г.? И какво ще остане непроменено?

Да започнем със съкращенията. Q ще идентифицира SUV моделите на Audi, докато R, S и RS ще бъдат буквите, предназначени за по-спортните версии. След това ще има А на моделите с неповдигнато окачване. Промяна има и при числата, като електрическите автомобили ще получат четни, а тези с ДВГ - нечетни. Първите примери за тази трансформация са новите Audi A5 и A6 e-tron. Последният запазва суфикса e-tron, като в същото време старото A6 с ДВГ става A7 през 2025 г.


Как ще се променят колите на Audi (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Владислав ( преди 1 месец )
    Честно казано, предпочитам тази промяна, поне за мен внася повече разбиране. Сега поне знам, четно число= тролей, нечетно= ДВГ. Досега А5 беше нещо между А4 и А6 ама не баш, А7 беше нещо между А6 и А8 ама също не баш. Нещо не можех да разбера напълно, само факта, че са седани ли ги наименуваха с един номер повече или какво? Каква беше логиката? По-важното е, че се отказаха от безумното наименование на цифрите за мощност. 40 tfsi, 50 tfsi, но видиш ли не означавало каквото си мисли масовия човек.
  • #4
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Ами просто е, ще стават все по китайски, докато финално изчезнат.
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Абе ( преди 1 месец )
    Дoлния - гроздето май ти е кисело а?
  • #2
    2 rate up comment 3 rate down comment
    ужас ( преди 1 месец )
    ***** се превежда като и д.и.о.т !!!
  • #1
    7 rate up comment 4 rate down comment
    ужас ( преди 1 месец )
    Отврат ,дори и не се напрегнах да разбера кретенията с имената създадена от тази НЯКОГА истинска марка.Сега трябва да си пълен ******от да си я купиш.