IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Един от най-красивите френски автомобили се продава на търг

Много редкият роудстър Delahaye 135M е произведен преди 86 години

На платформата Gooding&Company се появи интересен лот. Това е роудстър Delahaye 135M от 1938 година, който е определян за най-стилният автомобил, направен в стил Арт Деко.


Delahaye 135M


Само пет роудстъра Delahaye 135M Torpedo с каросерия Figoni et Falaschi са оцелели до днес и един от тях се съхранява в музея Петерсен (Лос Анджелис, САЩ) през последните 25 години. Именно тази кола сега се продава на търга.

Представеният екземпляр е претърпял две детайлни реставрации през дългогодишната си история и изглежда като нов. Той все още е оборудван с оригиналния 3.6-литров шестцилиндров двигател с мощност 116 к.с., който е свързан с четиристепенна механична трансмисия.


Delahaye 135M


В списъка се посочва, че Delahaye 135M Torpedo дебютира на автомобилното изложение в Париж през 1936 година и веднага привлича вниманието. Колата разполага с оригинална форма на тялото с подчертана предна част и луксозен интериор.

Общо са пуснати 11 екземпляра от модела, които бързо са разпродадени. Този, който сега е на търг, е поръчан от алжирски вносител през 1938 година. След 54 години, а именно през 1992-а, колата е намерена на сметище за скрап близо до град Тизи-Узу.


Delahaye 135M


Роудстърът е бил в ужасно състояние, но реставраторите на музея успяват да го възстановят. Разбира се, част от панелите на каросерията трябва да бъдат заменени с нови, а интериорът е претапициран изцяло.

В същото време таблото е възстановено от архивни снимки, тъй като липсва в намерения автомобил Delahaye. Сега, за перфектната кола, организаторите на търга се надяват да получат сума от порядъка на 2.5 е млн евро.


0 от 500