IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Murcielago с ръчни скорости беше оценено на 1 млн долара

Изложената за продажба суперкола има пробег от едва 16 550 километра

За разлика от многобройните лимитирани варианти на Lamborghini Murcielago, версията LP640 не една от тях. Вариантът с 6-степенна механична скоростна кутия обаче е много рядък - произведени са едва няколко десетки бройки, и това го превръща в един от най-търсените на пазара.


Lamborghini Murcielago LP640


Един такъв автомобил, произведен през 2007 г. и боядисан в цвят Blu Ely, е изложен за продажба от дилъра August Motorcars в Келоуна (Британска Колумбия, Канада). Суперколата е оценена на 1 399 990 канадски долара (приблизително 1 022 733 щатски долара), което е умопомрачителна цифра, като се има предвид, че на пазара има много други Murcielago LP640, продавани за суми между 250 000 и 400 000 щатски долара.

Търговецът посочва, че тази кола е изминала само 16 550 км, като е оборудвана с опционални седалки тип „кофа“, а интериорът е тапициран с бяла кожа Bianco Polar с диамантени шевове.


Lamborghini Murcielago LP640


Това Lamborghini получава допълнителни акценти от въглеродни влакна, включително на централния тунел, праговете на вратите, зоната на водача и капака на двигателя. Освен това е оборудвано с въглеродно-керамични спирачки и включва релефни облегалки за глава и аудио система Kenwood.

Под капака е поставен 6,5-литров атмосферен V12, който е един от най-добре звучащите двигатели, като само може да си представим как той работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия, която, както стана дума, се среща много рядко при този модел.


Още снимки на изложената за продажба суперкола - вижте в галерията:


0 от 500