IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ако търсите използвано Bugatti Divo, това е вашият „шанс“

Една от 40-те произведени хиперколи се продава в Австрия два пъти по-скъпо от нова

Хиперколите винаги са били добра инвестиция за бъдещето, особено когато става въпрос за Bugatti. През последните години френската компания пусна на пазара някои шедьоври на инженерството, способни да достигат максимални скорости близо до или над 400 км/ч.


Bugatti Divo


Сред тези специални автомобили е Bugatti Divo - кола, предназначена за писта, която се произвежда между 2018 г. и 2021 г. в тираж от само 40 бройки. Всички те бяха разпродадени, така че ще трябва да се задоволите с употребяван екземпляр. Такъв се продава в Австрия, като първата му регистрация е от юли 2020 г. И до момента е изминал само 489 км.

Австрийският дилър не е публикувал официални снимки на колата, но се предполага, че тя е един от сивите екземпляри. А цената, поискана от продавача, е повече от впечатляваща - 10 115 000 евро, което е двойно повече от поисканото от Bugatti за нов модел.

С Divo целта на инженерите на Bugatti беше да създадат автомобил с прецизно поведение в завои. В сравнение с Chiron, от който произлиза, всъщност тази супер спортна кола има увеличен наклон, усъвършенствано управление и окачване, а пътническото отделение е изпразнено от всичко излишно, за да се намали теглото.

Под предния капак, от друга страна, има добре изпитаното задвижване, състоящо се от 8.0 W16 двигател с 1500 к.с., комбинирано със седемстепенна скоростна кутия с двоен съединител и задвижване на четирите колела. Това позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,4 секунди и максимална скорост до 380 км/ч.


0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Хахахаха ( преди 1 месец )
    Много е Диво тва Бугати.
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Това никога не съм го разбирал. Да купиш кола защото може да вдига 400 километра в час и да не я караш за да я пазиш за следващия, който ще я купи за да е в добро състояние. Това е като да се ожениш за най-красивото момиче, което е все още девствено и да го запазиш девствено за следващия, като се разведете след 10 години. Ай сиктир! Язък и за момичето и за колата.
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Хахахахаха ще падна от смях, като си представя шекерчо отворил предния капак и търси двигателя. Хахха
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Аз ( преди 1 месец )
    Под задния капак е двигателя