IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hennessey Venom F5 подобри рекорд за скорост

Американската хиперкола успя да вдигне над 350 км/ч на 1/2-миля (ВИДЕО)

Hennessey Venom F5 преследва титлата „най-бърз сериен автомобил“, като за целта ще се опита да премине границата от 300 мили в час (482 км/ч). А докато се готви за атака на рекорда, американската суперкола записа впечатляващо постижение, което е по-добро от това на два от големите му конкуренти - Bugatti Chiron и Rimac Nevera.


Venom F5


По време на тестове основателят на компанията Джон Хенеси успя да развие скорост от 352,2 км/ч за 1/2-миля, а малко след него тест-пилотът на Hennessey - Джон Донахю, беше още по-бърз - 357 км/ч.

За сравнение, само преди няколко дни на същото трасе се състезаваха Nevera и Chiron, които дадоха по-слаби резултатите от Venom F5. Електрическата хиперкола на Rimac разви 332,6 км/ч на същото разстояние, докато Chiron записа 311,68 км/ч. Факт е обаче, че Nevera измина разстоянието с 1,1 секунди по-бързо от колата на Hennessey, но като абсолютна скорост отстъпи с цели 20 км/ч



Бордови кадри от старта на Джон Хенеси показват, че колата е имала проблеми със сцеплението заради неподготвената настилка, но когато надвишава 96 км/ч, тя започва да набира скорост с плашещо темпо. Venom F5 се нуждае само от няколко секунди, за да преодолее границата от 300 км/ч.

До момента най-високата скорост, развита от Venom F5, е 437 км/ч, но Джон Хенеси обещава, че до края на годината бариерата от 300 мили (482 км/ч) ще бъде преодоляна. А екипът му продължава с тестовете, въпреки че при един от тях миналия месец тест-пилотът Донахю катастрофира с 400 км/ч, без обаче да пострада.


0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Propov ( преди 1 месец )
    Пич, какъв е смисъла от спортна кола, пък да ти е тихо и мекичко вътре, па че и луксозно. ?! За тая работа си има луксозни коли, да не ги изброявам сега. Има мъже, има и глезльовци. Затова има коли за едните, има и за другите. Е, има и коли дето са хем така, онака, за тия дето не са съвсем наясно какви са и какво точно искат от колата. Затова получават мешена салата.
  • #2
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    До 1,как да ги разкара,след като влезеш в Бугатти се озоваваш в супер лукс,комфорт и тишина,което никоя друга супер спортна кола не го прави. В Кьонигсек е като че ли си на състезание с даргстери без антифони,в тоя говном Фи 5 не е по-различно,а за лукс и комфорт да не говорим. Не случайно притежаването на Бугатти е символ на супер висш лукс и вкус,а това караварско недоразумение е направено само за скорост и нищо повече,макар че Бугатти може и над 500 км/ч да развие но проблем са гумите.
  • #1
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Факт ( преди 1 месец )
    Айде бе колко години минаха разкравайте тия тъпатси от Бугати от сцената. Оня тъ пак Пиех и нефелите му карутси докога ще ги търпим на бунището на историята.