IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Xiaomi съчета минало и настояще в дисплея на автомобила си

Технологията позволява добавяне на физически бутони към сензорния екран (ВИДЕО)

Има много причини, поради които съвременните автомобили търсят начини да се отърват от физическите бутони. Автомобилните производители се стремят да запазят разходите ниски, особено в ерата на електрификацията, и не могат да интегрират всички нови софтуерни функции в бутоните. Въпреки това има една по-малко очевидна причина, поради която бутоните не са популярни на някои пазари - китайските купувачи на електромобили ги смятат за „остарели“.


Xiaomi  SU7 интериор


Това, разбира се, не се отнася за всички, но като цяло потребителите в Китай са свикнали до такава степен с напредналите технологии, че смятат бутоните в автомобила са част от миналото. На други место по света обаче нещата не стоят по този начин, като изследвания показват, че от съображения за сигурност няма реален заместител на добър набор от физически бутони.

Именно заради това един от най-големите производители на смартфони в света - Xiaomi, който сега навлиза на пазара на електрически автомобили, оборудва новия си модел SU7 с подвижен панел с физически бутони за сензорния екран.



В случая Xiaomi SU7 предлага иновативен подход към шофирането. Моделът е оборудван с подвижен панел с бутони, който се поставя под сензорния екран и се фиксира отзад. Този панел осигурява физически достъп за контрол на температурата, стерео и други функции, като целта е да се осигури удобство на потребителите.

Моделът SU7 може да бъде оборудван с много други аксесоари. Към панела с бутони можете да бъдат добавени цифрови индикатори за скорост и обхват, корпус, разпръскващ аромат, светлинни ленти и външен Bluetooth високоговорител, подобен на това, което предлага Rivian.


0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 месец )
    До 1.Тесла да не би да имат?
  • #1
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    големия проблем на китайците е липса на дилърска мрежа и на следпродажбено обслужване както и логистика с детайли възли и агрегати и факта че софтуерно автомобилите им са неразбиваеми и риска да останете с неизползваем предмет на колела