IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Xiaomi показа екстремен седан, с който ще атакува рекорд

SU7 Ultra разполага с 1548 коня и вдига 100 км/ч за по-малко от 2 секунди (ВИДЕО)

Технологичният гигант Xiaomi показа електрически автомобил с 1548 конски сили, с който ще атакува рекорда за най-бърза обиколка на „Нюрбургринг“. Новият модел се нарича SU7 Ultra и е оборудван с електрически двигатели от семейството HyperEngine, които са собствена разработка.


Xiaomi  SU7 Ultra


Засега новият продукт на Xiaomi е само концепция, която претендира да бъде една от най-бързите електрически коли в света. SU7 Ultra е изграден на базата на серийния седан SU7 и има каросерия от въглеродни влакна, съставена от 24 части с обща площ от 15 квадратни метра. Масата на електрическия автомобил е 1900 кг (толкова тежи BMW M8), като той разполага с 3 мотора и батерия CATL Kirin II, работеща на 900 волта.

Задвижването използва два електрически двигателя HyperEngine V8 и един V6. Всеки „осмак“ развива 578 конски сили и 635 Нм въртящ момент (Koenigsegg Dark Matter има 800 к.с. и 1250 Нм), а „шестакът“ - 374 конски сили и 500 Нм. Съвкупната мощност е 1548 к.с., но въртящият момент и капацитетът на енергия не се посочват.


Xiaomi  SU7 Ultra


Съобщава се само, че задвижващата система може да доставя енергия с мощност до 1330 киловата и поддържа зареждане с ток 5,2C. SU7 Ultra ускорява до 100 км/ч от място за 1,97 секунди, до 200 - 5,96, до 300 - 15,07. Максималната скорост надхвърля 350 км/ч.

Благодарение на спирачките AP Racing, автомобилът с четири врати спира до 2,36 g. А спирачният път при 100 км/ч не надвишава 25 метра. Аеродинамичният бодикит позволява на автомобила да генерира притискаща сила, еквивалентна на 2145 кг - 745 от които се осигуряват от едно фиксирано задно крило.



Опитът за поставяне на рекорд за най-бърз непроизводствен автомобил на „Нюрбургринг“ е насрочен за октомври. Ако всичко мине по план, серийната версия на SU7 Ultra ще излезе на пистата през 2025 г. Тогава ще стане ясна и нейната цена, която в никакъв случай няма да бъде евтина.


0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Мда ( преди 1 месец )
    Мене ми е важно основната камера колко мегапиксела му е на това шауми ...
  • #3
    7 rate up comment 3 rate down comment
    До 2 ( преди 1 месец )
    Какво лошо виждаш? За повечето китайски автомобили са наели световноизвестни дизайнери и инженери. При батериите са едни от най-добрите в света. В случая даже не говоря за китайците, а конкретно за xiaomi, които имат едни от най-бързо зареждащите се телефони в света. Ще е чудесно да прехвърлят този опит с батериите и върху автомобилите и да решат проблемът с времето за зареждане. Ако от xiaomi го постигнат примерно тази година, то само след 5 години технологията ще се използва и от най бюджетнит
  • #2
    5 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Отзад е Порше, отпред Макларън, за електромоторите са взели американски инженери да им ги разработят и накрая китайско чудо? Да батериите са само китайски.
  • #1
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    До къде стигнахме, производител на телефони да гони рекорд на нюрбургринг. Автомобилните компании напълно абдикираха и ще се оставят китайците да ги смачкат.