IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault ще пусне пикап на базата на новия Duster

Серийният Niagara ще бъде глобален модел

Renault възнамерява да пусне пикап на базата на новия Duster. Компанията иска да направи още един опит да развие сегмента на пикапите след спорния Renault Alaskan, който дебютира през 2016 г.


Renault Niagara


Новият модел ще се Niagara - по името на концепцията, представена в края на миналата година. И ако Alaskan беше копие на Nissan Navara, тогава основата за Niagara ще бъде третото поколение Duster, което се базира на платформата CMF-B. По този начин основната разлика между Alaskan и Niagara ще бъде липсата на рамна конструкция.

От тази гледна точка Niagara ще се доближи до пикапа Renault Duster Oroch с товароносимост половин тон. Въпреки това, ако Duster Oroch беше продукт, разработен в Южна Америка и с поглед към този пазар, то Niagara ще се превърне в глобално решение на автомобилния пазар.


Renault Niagara


„Следим внимателно европейския пазар, където търсенето на пикапи се повишава“, коментира представител на Renault, цитиран от сайта Motorsactu. Последва обаче и едно малко уточнение - моделът ще се предлага в Европа, само ако бъде приет добре на развиващите се пазари.

Renault Niagara ще бъде по-голям от Duster Oroch - дължината на каросерията ще бъде приблизително 4,8 метра. Това позволява поставяне на двуредова кабина с достатъчно пространство за водача и пътниците.


Renault Niagara


„Искахме да предложим просторно и универсално превозно средство, което може да бъде подходящо както за професионална, така и за семейна употреба“, обяснява инженер, участващ в разработката на новия модел.

Дизайнът на Niagara ще бъде коренно различен от оригиналния Duster. Всъщност това беше демонстрирано с помощта на концепцията като пример. Дебютът на серийната версия на концепцията Renault Niagara е планиран за края на 2025 г.


0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Охотник ( преди 1 месец )
    2025 Honda, Toyota, Subaru, Hyundai пускат малки пикапи, за американският пазар. На цени от 25000$. И като прочета рЙно и неУдачия пикап. Някак си повърнах.
  • #1
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Е за някой аграрен общак може и да върши работа да разнася фуражи, фресички и бали сено, но масово ще си го накупят контета по градовете да се правят на големите приключени...