IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-вълнуващите автомобили според потребителите?

В класацията на J.D. Power има няколко изненадващи победителя

Факт е, че първоначалните усещания и впечатления от нов автомобил не определят удовлетвореността на купувача, но те не са маловажни. Пример за това е класацията на J.D. Power, чиито експерти изучават възприятията на американските потребители в първите няколко месеца след покупка на нова кола в категории като дизайн, производителност, безопасност, лекота на използване, комфорт, възприемано качество и много други.


BMW 7-Series


Именно на базата на тези сведения е създадена класацията на най-вълнуващите нови автомобили, продавани в САЩ. Азиатските марки и особено корейските доминират в повечето класации в сегмента. Там обаче и BMW с три модела, Porsche, както и един „италианец“ - Alfa Romeo Giulia.

Самата класация носи името APEL (Automotive Performance, Execution and Layout) като има за цел да измери степента, в която всеки нов автомобил предлага положителни и възнаграждаващи изживявания по отношение на дизайн, производителност, безопасност, лекота на използване, комфорт, възприемано качество и т.н. Данните идват директно от оценките на собствениците 90 дни след покупката.


Alfa Romeo


Както вече стана ясно, победител в една от най-престижните категории - тази на премиум компактните автомобили, е Alfa Romeo Giulia (на снимката). Италианският седан изпревари Lexus IS и BMW 3 Series, които са съответно на второ и трето място. Списъкът с автомобили включваше и модели като Mercedes C-Class, Tesla Model 3, Volvo V60, Audi A4, Audi A5 и др.

Класацията на J.D. Power, естествено, включва други сегменти и един голям победител - BMW 7-Series (на снимката горе), който получава най-висока оценка от всички автомобили.

Ето класацията на различните сегменти:

Премиум малък автомобил: BMW 2-Series

Компактен автомобил: Kia Forte

Автомобил от среден клас: Kia K5

Премиум спортен автомобил: Porsche 911

Среден автомобил от висок клас: Porsche Taycan

Малък SUV: MINI Countryman

Премиум малък SUV: Genesis GV60

Компактен SUV: Kia EV6

Премиум компактен SUV: BMW X4

Среден SUV: Hyundai Santa Fe

SUV от среден клас: Lexus RX

По-голям SUV от среден размер: Kia EV9

Премиум SUV в горния среден клас: BMW iX

Голям SUV: Jeep Wagoneer

Премиум голям SUV: Cadillac Escalade


0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До i'm-дртiйУАЙ ( преди 1 месец )
    BTW оправиха ли си лаковото покритие Хюндай по "премиумите" че трябваше с ръкавици да се пипа вътре?
  • #2
    0 rate up comment 4 rate down comment
    i'm-дртiйУАЙТBO ( преди 1 месец )
    И тъй, изтрезнейте дойчоффци и разтъркайте яко оцицки, щот вече става пределно ясно,че победители в 16 престижни категории са основно 2 бр.авто-създатели: водещите Hyundai Motor /6-първенци!/ и BMW /с 4x първи места/...Да изтъкнем и най-важния недвусмислен ФАКТ, че класацията на J.D. Power, естествено, включва още 1 голям победител в класа си: И това е GENESiS GV60-''малко'' лЮксозно премиум-СУВ4Е от най-висок клас! И с всеки изминат ден този нов БРАНД вече почна да им разбива физиото на DE!
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    служебния само натискаш *** не се вълнувяш от разход цени на обслужвяне застраховка вноски по лизинг чисто удоволствие от шофирането