IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cupra Leon атакува директно Golf GTI

Новият модел разчита на подобрена мощност и по-ниска цена

На европейския пазар дебютира нов хечбек, който развива 230 км/ч и ще се опита да се конкурира с VW Golf GTI. Стартът му е във Великобритания, където цената на новата кола е с 6000 лири (7100 евро) под тази на германския хот-хеч.

 
Cupra Leon


Говорим за Cupra, която разкри новата си гама Leon, със смесица от мощни ДВГ и хибридни модели. Автомобилът ще се предлага като хечбек  и комби. Първият ще струва само £31 000. Това е изгодно в сравнение с £37 000, които компания майка VW иска в за любимия Golf GTI.

И макар да не може да се справи с максималната скорост на германския конкурент от 250 км/ч, Leon предлага приличните 230 за версията 272 e-hybrid. Наистина, скоростта и мощността са ключов акцент в дизайна на модела.  Маркус Госен, директор на Seat и Cupra UK, заяви: „Не сме пестили. Cupra Formentor и Leon са преработени, за да бъдат толкова вълнуващи за шофиране, колкото и за гледане с нови опции, както бензинови, така и е-хибридни“. Това означава огромна гама от 32 различни модела Leon, разпръснати в различни нива на мощност и типове каросерии, което позволява на шофьорите огромен избор от избор.
 
 
Cupra Leon


Екстериорът също е претърпял редизайн, с агресивен преден край с вид на акула, триъгълни LED фарове и голяма, долна част. Това е направено с цел да съответства на по-спортната и фокусирана върху производителността актуализация на модела, като върховото комби достига над 300 конски сили. Добавен е голям дисплей, за да управлява обширната информационно-развлекателна система.
 
 

0 от 500