IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пропадане: Ford харчи за гаранционни ремонти по 25 млн. долара... на ден

Акциите на компанията с най-голям спад от кризата през 2008, Tesla, GM и Stellantis също вървят надолу

Акциите на Ford Motor се сринаха с 18.4% - най-големият спад за компанията от голямата криза през 2008, когато тя се размина на косъм с фалита. Причините са в разочароващите финансови резултати, проблемите със сервизни акции и цялостния скептицизъм на инвеститорите за бъдещето на компанията. От началото на годината Ford е бил принуден да обяви рекордните 37 сервизни акции, засягащи 3.5 милиона автомобила. Общата стойност на гаранционните ремонти само за последното тримесечие е 2.3 милиарда долара, или средно по 25.5 милиона долара на ден.
  
    
Ford Bronco Sport, сервизни акции
  
      
Сериозен спад, макар и не чак с такива мащаби, отчитат и другите гиганти на американската автоиндустрия - General Motors и Stellantis. GM затвори търговията в четвъртък със спад от 5% и цена на акция от 44.1 долара. Компанията всъщност надмина очакванията на анализаторите с финансовите си резултати, но инвеститорите явно смятат, че това е пикът и че потенциалът за развитие до края на годината не е толкова висок, коментира CNBC. Stеllantis загуби 7.7% от стойността на листваните си в Ню Йорк акции след "разочароващите", по думите на самия СЕО Карлос Тавареш, резултати. Книжата се търгуват по 18 долара.

Акциите на Tesla поевтиняха с 12% в сряда след оповестяването на приходите за тримесечието, доста по-ниски от очакваното. Общо от началото на годината книжата на компанията на Илон Мъск са загубили 10.7% от стойността си.
  
     
Ford, акции
Цената на акциите на Ford (в тъмносиньо), съпоставена с тези на GM и Stellantis. Данни на CNBC
  
   
Най-сериозен обаче си остава проблемът при Ford, където доходността на акция за последния отчетен период бе с шокиращите 21 цента по-ниска от прогнозираното. Все пак компанията се придържа към очакванията си за годишна печалба преди данъци и такси между 10 и 12 милиарда долара. Някои пазарни консултанти, като Адам Джоунъс от Morgan Stanley, виждат добри перспективи за растеж при Ford въпреки неочакваните предизвикателства напоследък - като "много от тези предизвикателства според нас са въпрос на контрол от страна на мениджмънта", подчерта Джоунъс.
 
    
   


      

 

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Ford ( преди 2 месеца )
    Единствената фирма която се оправи сама след кризата през 2008г. За разлика от някои полудържавни перачници...
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    За незапознатите... ( преди 2 месеца )
    Да не забравяме че акциите на тесла бяха около 180-200$, ама бай Елон случайно и напълно непреднамерено ден-два преди резултатите пусна захранка за шарани във вид на слухове и фейкове и Хоп! акциите амен-амен да ударят 250$.
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    до 2 ( преди 2 месеца )
    Акциите на Тесла: 248 долара на 1 януари 2024, 219 долара на 26 юли 2024. И също 407 долара в края на 2021 година. Гугъл толкова се стараят да направят търсачката използваема дори от маймуни, и пак не могат да ти помогнат...
  • #1
    2 rate up comment 11 rate down comment
    Sdf ( преди 2 месеца )
    Наистина се чудя защо пишат тези глупости.. Тесла си възстанови загубите от началото на годината , на плюс са