fallback

BMW пуска на търг уникално M5 с опции за 57 000 долара

Спортният седан е в цвят, който няма да бъде използван за други коли

BMW обяви, че планира да продаде на търг първото M5 (моделна година 2025) за Северна Америка, което е създадено специално за конкурса за дизайн Pebble Beach Concours d'Elegance. Спортният седан има красива матова оранжева боя и опции за над 57 000 долара.

Автомобилът, официално наречен „2025 BMW M5 Pebble Beach Concours d’Elegance #1/1“, е съвместен проект между BMW M, BMW Individual и екипа на Pebble Beach Concours. Според производителя, това ще бъде единственото ново M5, боядисано в Frozen Orange Metallic, тъй като цветът ще бъде спрян след производството на този автомобил.

Други специални промени в стила за #1/1 включват джанти с оранжеви акценти и боядисани в матово злато апарати за карбоново-керамичните спирачки. Отвътре седалките са облицовани с кожа Kyalami Orange и Silverstone, докато облегалките за глава са щамповани с логото на Pebble Beach Concours. Това лого, заедно със символа "#1/1", са отпечатани на арматурното табло и на праговете на предните врати.

Тъй като е много специално, това #1/1 има куп допълнителни екстри, включително пакета Driving Assistance Professional, който идва с функции като асистент за поддържане на лентата, контрол на дистанцията и помощ при шофиране без ръце под 65 км/ч. Има и пакет Executive, който добавя осветена бъбрековидна решетка, вентилирани седалки и щори за прозорци отзад. Пакет Carbon добавя карбонов покрив, карбонови капачки на огледалата и карбонов спойлер.

Колата е напълно готова за състезателна писта. Пакетът M Drive Professional добавя два режима, специфични за писта – Dynamic и Dynamic Plus, предназначени да извлекат максимума от хибридната система и да пригодят охладителната система за работа на писта. Има и пакет M Driver's, който увеличава електронно ограничената максимална скорост до 305 км/ч и осигурява еднодневен курс за шофьора в Performance Center на BMW.

Аукционът ще бъде проведен по време на Monterey Car Week, която започна на 14 август. Всички приходи, които са над препоръчителната от дилъра цена на BMW M5, ще отидат в благотворителната организация на конкурса Pebble Beach. Все още няма прогнози за продажната цена, но като се има предвид ексклузивността на автомобила, тя със сигурност ще е сериозна.

fallback
  • #1
    Да бе ( преди 2 месеца )
    Тия пишат, се едно коли не могат да се пребоядисват ...
fallback
Последни