IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Къде най-често се удря една кола

Изненадващо стената е пречка номер 1 пред шофьора

Малко неща в живота са по-вбесяващи от това да плащате за щетите по колата си - особено когато вие сте виновен и сте се треснали сами, без участието на друг автомобил. Било то заради неравност или разсеяност.


електромобили, Tesla, катастрофа, стена


Според  AA (Accident Assist) десетки хиляди от нейните членове с покритие при повреда са се обадили с искове за злополука през последните три години и половина поради сблъсък, който са направили сами и включва само техния автомобил. Но ако си мислите, че ударени бордюри са най-често срещани, сигурно ще се изненадате от най-големия кошмар.

Според базата данни на AA  от 2021 г. насам обектът, в който най-често се блъскват при катастрофи с един автомобил, е..стената. Да, този вид удари представлява10 процента от всички докладвани случаи. Не е изненадващо, че много често предмети, ударени при инциденти с един автомобил, са  собственост на водача. Това включва гаражни врати, порти и огради. Докато са на пътя, шофьорите също спирта в стълбове за лампи,и пътни знаци. И един на всеки петдесет шофьора попада в толкова дълбока дупка, че причинява значителни щети на колата.

Нивото на щетите, причинени от тези самопричинени от водачите катастрофи, варират от ожулени калници до счупени брони и потрошени предни стъкла. Не е малко. Ожулванията по боята и пластмасите могат да бъдат скъпи за отстраняване, особено когато използвате франчайзинг сервиз. Това затруднява шофьорите да решат дали да платят за ремонт от собствения си джоб, или да рискуват по-високи премиие. 

Тим Ранкин, управляващ директор на AA Accident Assist, казва; „Понякога шофьорите правят неща, които смятат за „глупави“, и удар на една кола с ниска скорост е на първо място в списъка. Да забравите да поставите ръчната спирачка, да прецените погрешно излизането на улицата или дори да „отрежете“ бордюра, първоначално може да изглежда просто като уплаха.
 
 

ръчна спирачка


Това смущение обаче скоро се превръща в раздразнение, когато забележат драскотина на вратата или пукнатина в бронята. Може да изглежда безобидно почукване, но може да се окаже кошмар за разрешаване, който трябва да отстраните, без да ви одерат кожата“.

 

10 неща, в които шофьорите най-често се блъскат:

1. Стена – 10%

2. Бордюр – 7%

2. Болард – 7%

4. Дърво – 5%

5. Бариера – 4%

6. Лампен стълб – 2%

6. Порта – 2%

6. Ограда – 2%

6. Дупка – 2%

6. Гараж/гаражна врата – 2%
 
 

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До Лудория ( преди 1 месец )
    Смешно е когато видиш, как един оптимист е убеден, че бус висок 2,80 ще може да мине през тунел висок 2 метра и реши да го докаже...е вярвай ми няма такъв смях. Другия забавен случай беше, когато един приятел си смля колата в БЛОК и каза съвсем искрено "Ами не го видях
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 1 месец )
    А, тук защо никой не коментира?! Всички сме добри карачи и не се блъскаме ли?! Аз лично съм се блъскал в стена на паркинг. Причина - загледах се в телефона докато паркирах... с 4-5 км/ч и без щети за автомобила, но беше смешно.