IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi готви премиера на ново A7

Моделът преминава финални тестове

Изцяло новото Audi A7 (моделна година 2026) отново е в светлините на прожекторите, почти месец след последната си публична поява. В мрежата се появиха нови шпионски снимки на бизнес седана от автомобилния производител от Инголщат, който ще замени настоящия седан A6.


Audi A7


Съгласно новата схема за именуване на Audi, нечетните числа се използват за автомобили с двигатели с вътрешно горене, както бе случая с наскоро дебютиралото A5, а четните числа се използват за електрически превозни средства. Така че следващият A6 ще бъде електрически автомобил, който ще се конкурира с Mercedes EQE и BMW i5, докато предстоящият A7 ще се изправи срещу Mercedes E-Class и BMW 5 Series.

Както е известно от предишните прототипи, новото A7 няма да се произвежда във версията Sportback, което в терминологията на Audi означава лифтбек. Този път моделът е истински седан с четири врати. Тъй като 2026 Audi A7 вече не е купеобразно, автомобилният производител няма да има конкуренция с модели като BMW Серия 8 Гран Купе. Явно тази тенденция засяга и Audi, след като и Mercedes-Benz вече прекрати производството на CLS, а BMW вероятно ще направи същото с флагмана Gran Coupe след настоящото поколение.


Audi A7


Цялостният дизайн на новото A7 не е революционен, я по-скоро е еволюционен. Има по-малки, по-ниски решетки, нови LED фарове, по-малко остър нос, по-малък преден капак и нови LED задни светлини. Топ версиите ще получат люк на покрива, кожена тапицерия, вентилирани предни седалки и други екстри, докато базовите модели вероятно ще разполагат с платнена тапицерия и по-малък екран на информационно-развлекателната система.

Смята се, че новото Audi A7 ще използва платформата PPC (Premium Platform Combustion), която ще бъде споделена с новото A5 и други бъдещи модели на марката с ДВГ. Линията от мощности трябва да включва хибриди, plug-in хибриди и бензинови двигатели без електрификация.


Audi A7


Остава въпросът дали в офертата ще има и дизелови варианти. Но като се имат предвид последните тенденции, такъв може и да се очаква. Освен това ще най-вероятно ще видим и пълноценен RS модел. Очаква се Audi да представи новия A7 през следващите месеци или в началото на 2025 година.

0 от 500