IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бившият шеф на дизайна в Rolls Royce бе намушкан до смърт пред дома си

Иън Камерън е намерен убит миналия петък, полицията издирва нападателя

Бившият шеф на дизайна на Rolls-Royce - Иън Камерън, е бил убит в дома си в баварското градче Хершинг ам Амерзее. Тялото е било открито от съпругата му Верена Клос, която е повикала полиция, съобщава Bild.


Иън Камерън


Според информациите 74-годишният англичанин е намерен на входата врата, където е бил намушкан с нож от непознат мъж. След като се оттегли от дизайнерството Камерън остана свързан с автомобилите. Той е един от най-известните експерти по ретро коли, като притежава сериозна колекция, която е държал в германското си имение на стойност 3 млн евро.

Разследващите подозират, че смъртта на Камерън може да е свързана с автомобилите му, тъй като захранващият кабел за камерите за наблюдение над гаражите, където се съхраняват превозните средства, е намерен прерязан. Твърди се, че убиецът е напуснал дома си и е избягал пеша.

От полицията съобщават, че продължават да издирват нападателя, като са използвани кучета и хеликоптер. „Това, че кабелите са отрязани, означава, че нападението е било планирано. Рядко обаче крадец, който се подготвил по този начин, след това намушква и убива", коментира представител на органите на реда.

Камерън е една от легендите в автомобилни дизайн според Rolls Royce. Той се пенсионира през 2013 г., след като изкара 20 години в компанията, 13 от тях като ръководител на дизайна. Той работи върху модели като Phantom и Ghost, както и върху BMW 3-Series и Z8. След пенсионирането си Камерън стана посланик на марката Rolls Royce, преди да стартира своя собствена консултантска компания за дизайн.

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Да добавя ( преди 1 месец )
    Не го е намерила жена му!! Жена му е успяла да се измъкне до съседите и от там да се обади на полицията !! За срязани кабели от вас чувам(тук в хершинг такова нещо не сме чули). Щом има снимки от камерите за наблюдение значи са си работили!! Общо взето загубени в превода!!
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Друг ( преди 1 месец )
    Много неточности на действителността има в тази статия!
  • #1
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    "...че убиецът е напуснал дома си и е избягал пеша."!?!? Петре,последно,къде е убит - пред собствения му дом или пред дома на убиеца? Марш в първи клас, веднага!