IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Suzuki Jimny получи прощална версия за Европа

900-те офроудъра от серията Horizon обаче никак не са евтини

Всъдеходътг Jimny се превърна в мит и икона на гамата на Suzuki. Легендарният офроудъра обаче напуска Европа, като преди това германското представителство на марката пуска специална версия под името Horizon.


 Suzuki Jimny Horizon


Специалното издание, чийто тираж е ограничен до 900 бройки, вече е на разположение на дилърите на Suzuki в Германия, като цената е 32 340 евро. За тези пари клиентът получава допълнителен бодикит, който включва предна решетка с надпис Suzuki, протектор на предната броня, комплект странични прагове Adventure, специални калници и капак на резервното колело, също украсен с надпис Suzuki.

Богатият пакет аксесоари се допълва от подвижен теглич. Специалният модел Horizon е базиран на версията Jimny Pro в ниво на оборудване Comfort и се предлага само във външен цвят Medium Grey.


 Suzuki Jimny Horizon


Задвижването е поверено на 1,5-литров бензинов двигател, развиващ 102 к.с. и 130 Нм въртящ момент. Той е съчетан с 5-степенна механична скоростна кутия. В комбинация с рамна конструкция окачване с твърди оси отпред и отзад, избираемото задвижване на всички колела с понижаващи предавки прави Jimny един от най-способните автомобили извън пътя.

Малкият офроудър вече няма да се предлага в Европа заради новите стандарти за вредни емисии, но не е изключено след време той да се завърне, ако получи електрифициран задвижващ агрегат или турбомотор.


0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Охотник ( преди 2 седмици )
    За 32340, от Америка можете да си внесете. В пъти по-надеждни и ефективни вседеходи. Дано китайците настъпват по-бързо. И да се свършва с надуването на цените в Европа. Писна ми от празни оправдания и екология. В Китай и Европа една и съща дъвка струва с 100 разлика примерно. И двете са произведени в Китай, сглобени в Европа. На тази за Европа била, много по-екологична. Да да.
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Sameman ( преди 2 седмици )
    Адски много ме радва последното поколение. Прекрасна, прекрасна играчка!
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Ии ( преди 2 седмици )
    По-скоро е обратното. Сузукито се произвежда от 1970г. Г класата е чак 1979г.
  • #1
    2 rate up comment 6 rate down comment
    бачо Кольо ( преди 2 седмици )
    Лееекинко мяза на умалена G класа,ама нейсе.