IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Suzuki спира 4 модела с чисти ДВГ в Европа

Swace, Swift Sport, Ignis и Jimny стават жертви на пълната електрификация на марката

Европейският съюз и Великобритания настояват производителите на автомобили да преминат към електричество, като същевременно затягат стандартите за вредни емисии. Това поставя някои производители на автомобили в затруднение, което от своя страна води до драстични действия.


Suzuki


Един от тях е Suzuki, който направи първата крачка към превръщането си в производител на електрически превозни средства. Японската марка спря 4 модела в „подготовка за преход на марката и нейната дилърска мрежа към пълно съответствие с цялото законодателство във Великобритания и ЕС“. Като част от тези усилия, Swift Sport, Jimny LCV, Ignis и Swace отпадат от гамата, като това, поне засега, се отнася само за Великобритания.

Очаква се моделите да изчезнат от пазара до началото на 2025 г., ако не и по-рано. Когато това се случи, Suzuki ще има хибридно фокусирана гама, която се състои от Swift, Vitara, S-Cross и Across PHEV. Първият електромобил на Suzuki ще пристигне следващата година и ще бъде последван от допълнителни електрически превозни средства до 2030 г.


Suzuki


„Напускането на тези модели ще направи място за EV-модели и ще ни даде възможност да се конкурираме през период, в който съотношението ни продажби на хибридни спрямо EV продукти ще движи нашия бизнес. Излизаме от ерата на ДВГ с фокус върху SUV и новия Swift, след което, започвайки през втората половина на 2025 г., ще започнем период на растеж на EV”, обясни Дейл Уаят от британското представителство на Suzuki.

През миналата година японската марка представи концепция eVX, като обяви, че кросоувърът „цели да пренесе наследството на марката 4×4 в новата електрическа ера, за да достави истинско изживяване при шофиране на Suzuki SUV“. Концептуалният модел има батерия с 60 kWh батерия, която му позволяваше да измине 550 км.


0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 ден )
    Много хубав дизайн на концептуалния СУВ. EV - Това е бъдещето. Двигателят е морално остаряла едновековна технология - много движещи се части, много консумативи, излишно усложнени. EV са много по-опростени, напълно безшумни, без да замърсяват от ауспуха, нямат никакви вибрации, по- бързи са, при това все така тихи, без да бръмчат като ускоряват.
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 ден )
    Смях в залата, ще им сложат 48V стартер-генератор и +2000 в цената и готово
  • #5
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 ден )
    Само лъжат хората.Скоро няма да изчезнат автомобилите с ДВГ. Поне още 20 години.
  • #4
    7 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 ден )
    Тост решили са да се самоубиват? Кой ще си купи електрическо Сузуки?
  • #3
    15 rate up comment 6 rate down comment
    ВитошаАнадолоСпор ( преди 2 дни )
    Още малко ще ги потрая и ще си бия камшика от Европа. Писва ми от Еко/Малоумия
  • #2
    13 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    Знам че Англия е в Европа, но Европа не е Англия. Спирането им в Англия не е същото като написаното в заглавието.
  • #1
    13 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    Swace си е Корола от всякъде:))