IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Suzuki Jimny се предаде на електрификацията

Легендарният японски SUV става хибрид и пикап с две врати

Семейството на Suzuki Jimny ще бъде попълнено с хибридна версия, а също така ще се превърне и в пикап с две врати, съобщава изданието CarSales, цитирайки представител на японската марка.


Suzuki Jimny пикап


Според информация в Suzuki смятат да се възползват максимално от популярността на малкия SUV, чиито продажби се увеличиха с представянето на версията с пет врати. Затова и компанията производител ще предложи още няколко опции на пазара, като две от тях - хибрид и пикап с две врати, ще бъдат приоритет. В Suzuki да убедени, че те могат да станат популярни в Австралия, Южна Африка и Европа.

Що се отнася до пикапа, Suzuki вече има разработки. През 2019 г. на автомобилното изложение в Токио беше показан концептуалният автомобил Sierra Pickup Style - пикап с малка товарна площ и двойна кабина. Показаният прототип се различава от серийния SUV с наличието на халки за теглене на бронята, дървени панели отстрани на каросерията в ретро стил и LED светлини на покрива.

В Нова Зеландия местен дистрибутор вече започна вътрешно да преобразува SUV в пикапи. Тази модификация беше четвърто поколение Jimny с изрязана задна част на тялото и платформа, заварена с алуминиеви профили.

Хибридният Jimny от своя страна ще бъде разработен с оглед на тези пазари, където се прилагат строги екологични стандарти (например в Европа). С въвеждането на хибридната настройка Suzuki отново ще може да продава този автомобил като пълноценен модел, вместо да го доставя като търговски ван без задна седалка.

От Suzuki не изключват появата на изцяло електрическо Jimny. Но ако това се случи, то ще е едва след 2030 г. Според стратегията за електрификация на японската компания до края на десетилетието тя ще има пет нови „зелени“ модела в своя арсенал, като целта е 80% от продажбите на Suzuki в Европа да бъдат електрически.


0 от 500