IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

"Калашников" направи автомобил срещу протести

"Стена" разполага със пожарни струи и "уреди за звуково и светлинно въздействие" върху тълпата

Руският концерн "Калашников", прочут най-вече с производството на едноименния автомат АК-47, съобщи за успешната доставка на първия си автомобил. Наречен "Стена", той е предназначен за разпръскване на масови безредици и протести, и се произвежда в завода на компанията в Ижевск.
 
    
Калашников Стена
  
     
От "Калашников" съобщават, че "Стена" е разработен съвместно с подразделения на Росгвардия и Министерството на вътрешните работи. Договорът за производството е сключен през 2023, доставките ще се извършват поетапно през тази и следващата година.

Комплексът "Стена" включва базово шаси, върху което се монтира мобилен защитен комплекс с ограждения, система за гасене на пожари, видеонаблюдение и "уреди за звуково и светлинно въздействие" върху тълпата. Шефът на "Калашников" Андрей Баришников увери, че интерес към машината има и от чуждестранни силови структури.

Акционерно дружество "Калашников" произведа основно стрелково оръжие и е пряк наследник на предприятието, произвеждало легендарния автомат "Калашников", или АК-47. С над 75 милиона произведени бройки, това е най-популярното оръжие на земното кълбо.
  
   

 

0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Рашисткото общество е тотално изкуглокигало.
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    с вашите данъци по вашите глави
  • #5
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    3 и 4, Такива машини дори в Германия, Франция, Испания и други "демокрации" (САЩ). И не седят само в гаража, ами честичко влизат и в употреба. По вашта логика.. управляващите ги е страх от народа и инвестират в техника срещу протести?!
  • #4
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    След като видяха, че "модерното" московско оръжие не може да се справи дори с 40-годишно НАТОвско, им остана едно - да бият собствения си народ. В това са много добри.
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    до 1 ( преди 2 седмици )
    Не е лошо поне от време на време да се опитваме да си използвате закърнелите мозъчета. Какво казва тая новина? Че кагебистите все повече ги е страх от собствените им хора и вместо в оръжие за фронта, инвестират в техника срещу протести. Кое тук е рашистко? Нищо чудно, че 20 години нашето ДС ви лъже по един и същи начин...
  • #2
    1 rate up comment 4 rate down comment
    187 ( преди 2 седмици )
    ееее браво браво, много оригинално
  • #1
    11 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    рашиски охлюви, за нищо не ставате