IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda обяви завръщането на легендарен модел в Европа

Възраждането на спортното купе Prelude отбелязва 25-годишнината на хибридите на марката

Honda Prelude излезе на пазара през 1978 г., като до 2002 г. японският производител пуска общо 5 поколение на модела. Последното от тях се предлагаше с максимална мощност от 220 к.с. за Япония и с 200 к.с. за Европа. Сега Honda официално обяви, че легендарният модел ще се завърне на пазара в Стария континент по-късно тази година.


Honda Prelude


Honda всъщност вече представи Prelude Concept в Япония през октомври 2023 г., а европейската му версия ще дебютира на Фестивала на скоростта в Гудууд (Англия) тази седмица, където японският производител ще отбележи и 25-ата годишнина на своите хибридни автомобили.

Засега от компанията-производител не разкриват много за модела, като казват: „Новият Prelude доставя вълнуващо удоволствие от шофирането и изключителна ефективност в перфектен баланс, въплъщавайки подхода на Honda за комбиниране на електрифициране с елегантност и динамика.“


Honda Prelude


Първият Prelude беше представен в Европа преди 45 години и остана на пазара в продължение на пет поколения до 2001 г. Според Honda, новият модел обещава „подобаващо завръщане на иконата на марката, предлагайки завладяваща комбинация от стил и изтънченост, съчетани с най-модерното хибридно задвижване“.

„Новият Prelude не само бележи най-новата глава в нашата непрекъсната еволюция в хибридите, но също така е продукт на 25 години пионерска работа в изследванията и развитието на хибридни превозни средства“, обяснява Томоюки Ямагами, главен инженер и ръководител на проекта в Honda.


Honda Prelude


0 от 500