IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Стара Honda Prelude беше продадена за 60 000 долара

Очаква се японците да пуснат ново поколение на легендарния автомобил

Ако ви накарат да изброите японски спортни коли от 90-те години, вероятно ще се сетите за доста. Honda NSX, Nissan Skyline GT-R, Mazda RX-7 , Toyota Supra, Acura Integra Type-R, Honda S2000, Subaru Impreza WRX STi или Mitsubishi Lancer Evolution. Други не се появяват често, защото винаги са били подценявани. Такъв е случаят с Honda Prelude, купе, което се произвежда между 1978 и 2001 г., и ще се зарърне вкоро отново на пазара.

 
Honda Prelude


Много от спортните автомобили, които Honda е произвеждала през цялата си история, са достигнали Олимп на моторните спортове и се считат за икони сред феновете. Други много бързи автомобили на  японците обаче не са имали толкова добра репутация. Последното важи и за Prelude, макар че моделът не заслужава тази участ и годините го доказват. Или по-точно пазарът.

Ако погледнете основните портали за покупка и продажба, където се рекламират автомобили втора употреба, Honda Prelude е по-скъпа, особено третото поколение. Може да се каже, че това се случва с абсолютно всички коли. Но фактът, че има бройки на Prelude, които са по-скъпи от Honda Civic Type R.
И това вече не е особено нормално. 
 
 
Honda Prelude


Наскоро Prelude от 2001 г., тоест една от последните произведени единици, беше продаден за 60 000 долара или малко над 55 900 евро по текущия курс. Беше рекламиран в портал за търгове и веднага намери собственик на много по-висока цена, отколкото всеки очакваше. 

В замяна на тези $60 000 новият му собственик получава направо нова японска красавица, която едва е изминала едва 7885 километра . Разбира се, автомобилът е строго сериен, нещо необичайно за този тип автомобили, тъй като много са били жертви на тунинг през новия век.

 
Honda Prelude


Според Bring a Trailer, първият му собственик го е карал в Охайо, САЩ, до 2015 г. Тогава го е купил вторият му собственик, който сега току-що го е продал. Това е Honda Prelude 2.2 SH с петстепенна механична трансмисия, първоначално боядисана в Nighthawk Black Pearl. 

Тази версия беше наречена SH (Super Handling), защото имаше настройка, която беше по-фокусирана върху динамиката от конвенционалния Prelude. Това беше еквивалентът на Prelude 2.2 VTI, който се продаваше в Европа и имаше система, наречена ATTS за по-бързо завиване.
 
 

Honda Prelude


SH не можеше да оборудва известното управление на четирите колела и на Honda Prelude (Prelude беше първият голям сериен автомобил с тази система), но имаше по-твърдо специфично окачване и по-дебели стабилизиращи щанги. Двигателят е 2.2 VTEC четирицилиндров с атмосферно пълнене, който развива 200 к.с.
 

 

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 дни )
    Имах такава 5г. Много вървеше в завоите пребледняваш. Голямо купе и малко място вътре . Много здрав автомобил само обслужване .
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Супер е ( преди 4 дни )
    Винаги съм искал такава, в завой и задните гуми също завиват (подобно на автобус) Едно време имаше яки коли