IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Civic стана хибрид с 200 коня и нисък разход

1,5-литровият турбо двигател отпада от гамата на модела

Японският производител Honda представи обновения Civic. Популярният модел получава различно „лице“, но по-големите промени се крият зад обновената решетка и под капака, където има нов хибриден задвижващ механизъм, наличен в две нови нива на оборудване. Той съчетава впечатляваща мощност с още по-впечатляваща икономия на гориво.


Honda Civic (2025)


Honda Civic вече се предлага в две нива на оборудване - Sport Hybrid и Sport Touring Hybrid, като последната е най-новата гама за семейството Civic. Honda не предоставя подробности за електрифицираното задвижване, като твърди, че това е агрегат с два електромотора, комбинирани с 2,0-литров четирицилиндров двигател, работещ по цикъла на Аткинсън.

Съвкупната мощност на задвижващата система е 200 к.с. и 315 Нм въртящ момент, като това е най-мощният Civic за всички времена, ако не се брои хот-хеча Type-R Civic.


Honda Civic (2025)


От компанията посочват, че електрифицираният Civic е по-бърз от 1,5-литровите версии с турбокомпресор, които вече не се предлагат с изключение на версията Si, достъпна само на отделни пазари. Новият хибрид постига разход от 5,2 л/100 км, като за това помага и системата за регенеративно спиране с 4 нива.

Освен това, окачването получава специфична настройка, за да помогне за подобряване на качеството на возене, като същевременно намалява шума.


Honda Civic (2025)


Хибридните версии на Civiv получават сив интериор, а Sport Touring Hybrid има кожени седалки със стерео уредба с 12 високоговорителя и по-голям 9-инчов екран за информация и развлечения. Sport Touring Hybrid също така разполага с вграден Google, който се предлага на Civic за първи път.

Продажбите на Honda Civic, моделна година 2025 г., ще стартират през юни, като моделът ще се предлага както като седан, така и като хечбек. Цените ще бъдат обявени по-късно тази година.


Още снимки на обновения Civic - вижте в галерията:


0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Фтс ( преди 1 месец )
    Номер 3 ела да те повозя в тойотата ми ярис крос хибрид и да видиш че средния ми разход е даже 4 на сто
  • #3
    0 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Икономичен и хибрид в една дума.... смях. Особенно ако е мек. Там качесвтото на горивото е единствения фактор за икономия.
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    1-ви, има нещо такова, защото в Европа Сивик е само хибрид и се нарича "eHEV", това,което си написал ти се отнася за скоростната кутия. Разликата "новия" е,че е с един електромотор и мощността е 184 к.с..
  • #1
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Тази статия да не е пак копирана от щатите, защото дори и "стария" Сивик тук в БГ се предлага с такъв двигател и хибрид (с нещото, наречено eCVT)?