IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хиляди Taycan влизат в сервизите заради дефектни спирачки

Ако лампичката на таблото не светне, карайте спокойно, съветват от Porsche

Porsche изтегля хиляди Taycan, след като откри проблем с маркуча на предната спирачка. Дефектът причинява образуване на пукнатина и изтичане на течност. Това от своя страна намалява налягането в спирачната система и я прави по-малко ефективна.

 
Porsche Taycan


Ако не бъде отстранен, проблемът може да причини поне частична повреда на спирачката. Porsche настоява, че проблемът е открит само в малък брой коли и повечето остават безопасни за шофиране. Германският гигант не разкрива колко автомобили са били засегнати, но хиляди са обект на известие за изтегляне. От компанията уточниха,  че ако проблемът е налице, на таблото задължително ще се появи предупредителна светлина. Видите ли я, трябва незабавно да закарате колата до най-близкия дилър на Porsche, за да поправят маркуча.

Фирмата обаче настоя, че ако няма сигнал от таблото, то въпросният Taycan е напълно безопасен. Кевин Гиек, мениджър на проекта Taycan, каза: „Проведохме вътрешен анализ на качеството и установихме, че в някои специални случаи може да възникне известен проблем. Безопасността е наш основен приоритет, затова решихме, че трябва да оптимизираме спирачните маркучи на предния мост и се спряхме на нова конструкция“.

Препроектирахме ги с нова дължина, точки на спиране, нова кинематика и това ни прави много сигурни, че повече няма да виждаме този дефект. Ако клиент получи предупреждение на таблото, той наистина трябва да му обърне внимание и да поиска дата за обслужване. Но останалите работят добре“, обясни директорът.
 
 

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Владо ( преди 1 ден )
    Ел. Поршето не ползва механичните спирачки. На всеки 100-150 км. обаче е програмиран при натискане да се задействат механичните. За почистване на дисковете. Можете да спуснете Шипка и да пипнете апаратите. Студени са.