IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бъдещето на BMW XM е под въпрос

Проблемът не е във високата цена на внушителния и брутален SUV

BMW създаде бруталния XM като своя най-луксозен и скъп модел, но проектът може да приключи по-рано от очакваното, съобщава Automotive News. Плановете за второ поколение с изцяло електрическо задвижване, което бе разработвано с кодово име G79, сега са изоставени, твърди изданието. Дори актуалната плъг-ин хибридна версия на автомобила може да слезе от конвейера по-рано от очакваното.


BMW Xm


От BMW засега не са коментирали информацията. Според някои предположения отказът от изцяло електрически ХМ е свързан с охлаждането на пазара за електромобили в Европа и САЩ. Според други хипотези продажбите на сегашния ХМ са останали под очакванията на BMW, независимо, че суперкросоувърът счупи някои рекорди през първата си година на пазара.

Засега производството на XM е планирано да приключи през лятото 2027 г., но този срок може да бъде изместен за края на 2025 г., без да има фейслифт, тъй като той ще бъде много скъп. Решението на продуктовия отдел на баварците трябва да бъде взето много бързо, като то ще зависи от продажбите на модела през тази година. Ако те не се подобрят, хибридният SUV вероятно ще слезе от сцената.

Със сигурност обаче BMW няма да се откаже напълно от този модел. Една от възможностите е той да се превърне в алтернатива с нулеви емисии с наистина брутално представяне на пазара за най-ексклузивните електрически автомобили.

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    1-дртийУАЙТBOY! ( преди 1 ден )
    до силно засегнатата и яко заблЮдена душица - 7-чката: По отн-ие на заглавието - на Кой му пука, по-точно на НИКОЙ; а пък за забележката му относно днешната сензация на ауто-пазара GENESiS, докарала ДЕ-премиумните собственици до ТРЕМОР и явна нужда от ТЕБОКАН, бих посочил, че тук у нас, в БеГето завистта и недоволството и явното негодувание от чуждия успех са пуснали яки корени - също като вреден ПЛЕВЕЛ в сочна плодоносна градина, к. е явен признак за пълна НЕадекватност към РЕАЛноста
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 1 ден )
    В наше село има два от този модел. Явно се харесва на дадена група потребители.
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 2 дни )
    Само не знам, кой ти дава телефон в лудницата и как си успял да се освободиш от усмирителната риза.
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    1-дртийУАЙТBOY! ( преди 2 дни )
    М/увременно перфектното корейско премиум-страшилище за DE-ламаринените тежкотонни барачки GeneSiS ДНЕС направи официален дебют на изложението в Бусан/КR на своя сензационно чисто нов концептуален шпортен модел на МАГМА-подразделението, а именно: X GRAN-RACER VGT като хибридната машина дава 1500 PS мощност при 1425 Nm въртящ момент. Und Das gibt POWER! Самоподразбиращо е, че люкс-авто-БрандЪТ ще продължи да осигурява висок комфорт, здравина, сигурност и безопасност на своите водачи и пасажери.
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    Тези автомобили са 100% имиджови - за хора, които искат да се чувстват специални. Затова и продажбите им са краткотрайни - 1-2 години докато мине модата. Бутиковите компании решават проблема, като ограничават месечното производство, за да може поръчките да се изпълнят за около 5 г. След това или пускат нов модел, или специална версия на предния, за да е още по-екслузивна. БМВ, обаче, не са такава компания, дори М.
  • #4
    5 rate up comment 4 rate down comment
    пропов ( преди 2 дни )
    Те щяха и от мини вана да се отказват ( 2 Active Tourer) , ама вече 3ти фейслифт му правят. И не е като да не ги карат, пазарът не се мери по България. XM е доста специален, имиджов модел. Никога никой в БМВ не е очаквал да се продава масово. Така че тия слухове и дюдюкания под масата 100% идват от отчаяните конглокенти.
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    А бе гледам, нещо не ги карат много.
  • #2
    10 rate up comment 4 rate down comment
    112 ( преди 2 дни )
    Офф, ясно е че грозно и за това го спират ...
  • #1
    14 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    "...отказът от изцяло електрически ХМ е свързан с охлаждането на пазара за електромобили в Европа и САЩ..." Ей аман от анти математици. Къде е нашия електрик да им обясни как няма такова нещо и продажбите само ще растат. И няма причина за притеснение.