IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В жегите не пълнете резервоара докрай и помпайте гумите на минимума

Няколко важни съвета за работа с автомобила в горещото време

Топлото време поставя автомобила на сериозни натоварвания и затова неговата употреба в подобни условия има някои особености, категорични са експертите от веригата автосервизи FIT SERVICE. Те дадоха някои много важни съвети на шофьорите с цел предпазване на превозното средство в горещините навън.


горещини


Най-голямата опасност за автомобила в подобни условия е от прегряване на двигателя. Затова и преди потегляне шофьорът трябва да се увери, че има достатъчно охлаждаща течност.

Също така не трябва да се зарежда пълен резервоар с бензин в горещите дни, тъй като поради нагряването горивото може да започне да се процежда през клапана или разхлабена капачка на резервоара. Това увеличава опасността от пожар, предупреждават специалистите.

Те съветват гумите да се помпат в горещо време на нивото на долната граница на препоръчителната от производителя норма, за да се подобри спирането и да се предотврати появата на аквапланинг.

При големи горещини експертът съветва да не пускате климатика веднага след като потеглите, а да карате няколко минути на отворени прозорци, за да може горещият въздух да излезе. След това можете да включите климатика. Това се прави, за да се избегнат внезапни промени в температурата, което има вредно въздействие върху пластмасата и стъклото.

Ако се очаква дъжд, автомобилът не трябва да се паркира в ниски места, тъй като може да се „удави“. Ако има градушка и няма къде да се скриете от нея, трябва да покриете капака и покрива с вътрешните постелки.

0 от 500