IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen показа новия си евтин кросоувър с ДВГ

Tharu XR е построен на платформата MQB A0

Volkswagen официално представи своя нов кросоувър Tharu XR. Първоначално новият модел ще се продава само в Китай, но малко по-късно автомобилът ще се появи в продажба и на останалите пазари.


Volkswagen Tharu XR


Volkswagen Tharu XR не трябва да се бърка с Volkswagen Tharu, който вече се продава в Китай. Това са два различни кросоувъра. Volkswagen Tharu получи името си в чест на хората от Tharu. В други страни се продава под името Volkswagen Taos.

В същото време Tharu е по-голям от Tharu XR. Кросоувърът Tharu XR е построен на платформата Volkswagen MQB A0. На същата платформа, да напомним, са изградени такива модели като Volkswagen Taigun, Kushaq, Slavia и Virtus.


Volkswagen Tharu XR


Всъщност Tharu XR е леко увеличена версия на кросоувъра Taigun. Дължината на тази новост е 4355 мм. Дори външно Tharu XR прилича малко на Taigun, но предницата му е напълно различна.б

Този кросоувър има нови фарове, нова радиаторна решетка, както и нова предна броня. Задната броня е малко по-голяма от тази на Taigun и колата, като цяло, разполага с повече контрастни алуминиеви детайли.


Volkswagen Tharu XR


Все още не е известно точно какъв интериор има Tharu XR. За съжаление от Volkswagen още не са го показали. Смятаме, че интериорът на Tharu XR ще бъде повече или по-малко идентичен с интериора на кросоувъра Tharu.

Но разбира се трябва и ще има някои разлики между тях. Също така трябва да се очаква появата на нови функции и ново оборудване. За колко души е предназначен Tharu XR - също все още не е обявено. Най-вероятно е за 5 човека.


Volkswagen Tharu XR


Според друга информация обаче е възможно да получи допълнителен ред седалки. Под капака на този кросоувър има 1.5-литров TSI бензинов двигател в няколко варианта на мощност. Засега няма повече подробности за силовия агрегат. Освен това не знаем с каква скоростна кутия ще работи този двигател.

Първоначално Volkswagen ще продава своя нов кросоувър Volkswagen Tharu XR само в Китай. Но по-късно ще се появи и в други страни, тоест ще стане глобален модел. Може би ще стигне и до Европа, където ще се предлага като бюджетен кросоувър.


0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Кой ( преди 1 ден )
    Въобще няма да стигнат до тук а изброените модели които споделят платформата са или прототип на друга дъщерна фирма или само за Азия. Иначе от 1.5 TSI 150 коня аз лично съм доволен.
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До1 ( преди 2 дни )
    Да. И пак TSI. Харчи по литър масло на 1000 км. :) :)
  • #2
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 дни )
    Много яка статия, пълна с имена на модели, които нито съм чувал, нито съм виждал и през цялото време се сравняват един с друг....
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    случаен минувач ( преди 3 дни )
    Симпатична количка. Сигурно харчи 6 на сто 95 на градско и 4,5 на сто на извънградско - икономична, функционална... Какво повече му трябва на човек?