IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

5 трика да оправите вдлъбнатина на колата без пари

Имате нужните оръжия у дома, просто трябва да ги използвате правилно

Посешението в сервиза, за да поправите вдлъбнатина на колата, често причинява огромна дупка на джоба ви. Но винаги можете сами да разчитате на тези прости 5 трика, за да спестите пари. А и да свършите работа!

вряла вода


Съвет 1: Вряла вода

Звучи твърде хубаво, за да е истина, но има невероятни видеоклипове на собственици на автомобили, които спасяват така положението. След като огънатата част на колата е добре загрята, вдлъбнатината може леко да се извади чрез натискане от другата страна.

И докато горещата вода очевидно може да направи чудеса, много хора  използват студена вода върху предварително увредената зона, след като тя се е върнала в първоначалната си форма, за да я охладят и стегнат. Този метод работи по-добре при новите коли, направени от модерни материали.
 
 
прахосмукачка

Съвет 2: Прахосмукачка

В зависимост от силата на вашия прахосмукачка, засмукването с вакуум може да ви помогне да се отървете от вдлъбнатина на колата. За да подобрите нивата на засмукване на устройството, можете да използвате помощ на кофа. Просто направете дупка в дъното на кофата и я залепете към вакуумната дюза. Поставете приспособлението върху вдлъбнатината и включете почистващото устройство. Ако вдлъбнатината е достатъчно плитка, тя трябва да излезе относително лесно.
 
 
вакуум за тоалетна

Съвет 3: Вакуум помпа за тоалетна

Възприемайки теория, подобна на метода с прахосмукачката, има начин да премахнете вдлъбнатина от кола с това евтино нещо, което се използва за отпушвне натоалетна. Тази техника е най-ефективна, ако вдлъбнатината е малка до средна по размер. Просто напръскайте малко вода върху района и поставете помпата отгоре. Когато започнете да натискате и дърпате тоалетната джаджа, вдлъбнатината трябва да започне да изскача.
 
 
сух лед


Съвет 4: Сух лед

Разбира се, сухият лед не е точно домакински артикул, но може да бъде ефективен начин за премахване на вдлъбнатина от кола. Важно е да носите защитни ръкавици като предпазна мярка. Задръжте парче сух лед върху вдлъбнатината и започнете да го търкате с кръгови движения. След това трябва да чуете вдлъбнатината да изскача обратно на мястото си.
 
 
сешоар

Съвет 5: Сешоар

Този метод работи особено добре върху пластмасови повърхности като автомобилни брони. С помощта на сешоар и флакон със сгъстен въздух можете да изгладите всякакви удари и неравности по колата си.

Всичко, което трябва да направите, е да загреете засегнатата зона със сешоар Когато повърхността е достатъчно гореща, сменете сешоара със сгъстен въздух, като се уверите, че флаконът е обърнат с главата надолу.
 
 

0 от 500